Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Kad skutimasis būtų malonus

Kiekvieną rytą, kartais rečiau, visi vyrai ne tik prausiasi po dušu, bet ir skutasi. Šiais, skubėjimo laikais, svarbu nusiskusti ne tik švariai, bet ir greitai. Yra du būdai: greitai ir sausai nusiskusti su mašinėle ir kitas, kiek ilgiau užtrunkantis būdas – skutimasis peiliukais. Ir vienas, ir kitas būdas turi savų trūkumų ir privalumų.

 

Skutimasis mašinėle

 

Naudodamiesi šiuo prietaisu nusiskusite gretai ir patogiai, be to nereikės naudoti skutimosi želė ar putų, tad sutaupysite pinigų. Bet yra vienas trūkumas – mašinėle nenusiskusite taip švariai kaip naudodamiesi peiliuku. Skutantis peiliuku plaukeliai nuskutami trumpiai, todėl lėčiau atauga, o skutantis mašinėle plaukeliai tik nukerpami prie pagrindo, todėl atauga kur kas greičiau. Dar vienas skutimosi mašinėle trūkumas – oda kartais išsausėja, ypač jei yra jautri. Naudokite priemones, skirtas po skutimosi, jos nuramins sudirgusią odą.

 

Skutimasis peiliuku

 

Skutimasis peiliuku užims kiek daugiau laiko. Be to nuolat teks pirkti skutimosi putas, yra rizika įsipjauti, tad po ranka visuomet turėkite odą dezinfekuojančių priemonių ir nepamirškite dažnai keisti peiliukų. Tačiau yra ir privalumų, nes peiliuku nusiskusite kur kas švariau nei skutimosi mašinėle, mažiau sudirginsite odą.

 

Kelios gudrybės:

  • Apie priemones po skutimosi seniau nei vienas vyras nežinojo. Tačiau odą po skutimosi vis tiek kažkaip tekdavo nuraminti. Jei ir jūs po ranka neturite priemonių po skutimosi, nuprauskite veidą šiltu, bet ne per karštu vandeniu, priglauskite delnus prie skruostų ir palaikykite kol atvės. Šitaip pakartokite keletą kartų. Oda išsyk nurims, nebebus paraudusi.
  • Kenčiate nuo odos uždegimų ir išsiplėtusių veido odos porų? Šias problemas jums sukelia skutimasis? Tuomet nusiskutę venkite naudoti riebų veido odos kremų ir problema turėtų išnykti.