Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Minčių galios įtaka imuninei sistemai

 

teigiamas mastymasVisi girdėjome posakį: "Mes esame tai, ką valgome". Ir jis yra teisingas. Tačiau gydytojai imunologai vis dažniau prabyla apie tai, kad: "Mes esame tai, kaip mąstome". Pasaulyje daugybė tyrimų įrodė, kad skirtingos organizmo sistemos vienos su kitomis "kalbasi", yra susijusios. Pastebėtas ypač glaudus nervų, endokrininės ir imuninės sistemų ryšys.

 

Jau 1970m. Harvardo universitete buvo atliktas tyrimas ir nustatyta, kad yra imuninių ląstelių receptorių (jie yra tarsi ląstelės paviršiaus imtuvėliai, gaudantys informaciją iš aplinkos), jautrių neuropeptidams - medžiagoms, kurios perduoda nervinius impulsus. Šis tyrimas patvirtino, kad imuninė sistema "klauso" mūsų minčių. Be to, atliekant mokslinius tyrimus pastebėta, kad įvairios pesimistinės būsenos mažina ląstelių, ypač limfocitų, gebėjimą atsakyti į stimuliaciją. Mes turėtumėm suvokti, kad mūsų organizmas negali būti visą laiką parengtyje prieš įvairių ligų sukėlėjus. Kad pasiruošti gynybai, imuninei sistemai reikia mažiausiai kelių dienų. Tačiau žmogaus, jeigu jis serga lėtine depresija, patiria įtampą, nes ką tik, tarkim, palaidojo artimą savo, ar išsiskyrė, psichologinė būsena nulemia ir imuninės sistemos būseną: ši nusilpsta ir nesugeba organizuoti reikiamo pasipriešinimo.

 

Geros nuotaikos poveikis imuninei sistemai netgi įrodytas tyrimais. Du kartus buvo paimta nuolat įtampos kamuojamo žmogaus kraujo: pirmąjį prieš hipnozės ir atsipalaidavimo terapijos seansą, antrąjį - po jo. Kraujo tyrimas įrodė, kad imuninė sistema po atsipalaidavimo seanso labai pagerėjo. Dėl šios priežasties jau ne vienus metus, daugelyje šalių, sunkiai sergančių vaikų skyriuose taikoma juoko ir geros nuotaikos terapija. Tokį pat teigiamą poveikį teikia įvairios atsipalaidavimo procedūros: lengvi masažai, vandens procedūros, muzikos, kvapų terapija.

 

Svarbiausia teigiamas mąstymas!