Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Įrašai, turintys ‘vitaminas C‘ žymę

Kopūstai lieknina ir saugo nuo peršalimo

kopustai Kad ir kokie būtų – baltagūžiai, žiediniai, brokoliai, briuseliniai, raudonieji, kopūstai yra beveik ideali peršalimo profilaktikos priemonė, be to, jie gelbsti ir tuomet, kai nosis jau varva. Kopūstai aprūpina organizmą mineralinėmis medžiagomis, stiprinančiomis imuninę sistemą ir padedančiomis organizmui kovoti su infekcijomis. Beveik visų rūšių kopūstuose gausu peršalimų „stabdžio“ – vitamino C. Pavyzdžiui, virtuose briuseliniuose kopūstuose yra daugiau vitamino C nei tokiame pačiame kiekyje apelsinų.

Kai trūksta vitaminų..

vitaminai Vitaminai yra maistingosios medžiagos, kurios yra ypač svarbios normaliam Jūsų organizmo funkcionavimui. Jie yra būtini sveikam vystymuisi, normaliai medžiagų apykaitai ir gyvybiškumui.  Jei trūksta vieno ar kelių vitaminų (vitaminų trūkumas), žmogus gali sunkiai susirgti. Ši būsena vadinama avitaminoze. Atsižvelgiant į tai, kokio vitamino trūksta, avitaminoze būna įvairių rūšių. Kiekviena jų išsiskiria savais požymiais.

Citrina ir ligos

Neįtikėtina, kokia citrina gali būti veiksminga kovojant ne tik su peršalimu, bet ir su rimtomis ligomis. Alzheimerio liga sergančių žmonių smegenyse vyksta neigiami procesai, jų metu atlaisvinami laisvieji radikalai, kurie pažeidžia smegenų kraujagysles, todėl smegenims pradeda trūkti deguonies. JAV mokslininkai nustatė, kad medžiaga, galinti neutralizuoti radikalus yra vitaminas C. Jam ateityje teks svarbus vaidmuo gydant Alzheimerį. Vitaminas C yra nepakeičiamas rūkantiesiems.