Įrašai, turintys ‘susi‘ žymę
Sušis – tam tikru būdu patiekta žalia žuvis. Tai japonų nacionalinis patiekalas. Sušis kadaise buvo laikomas “prasčiokų” patiekalu, radosi Edo miestiečių tarpe ir buvo valgomas rankomis. Tik kiek vėliau jį pamėgo ir aukštuomenė, patiekalą imta valgyti lazdelėmis. Šiandien patiekalas plačiai paplitęs pasaulyje ir įvairių šalių žmonės skanauja sušio japonų virtuvės restoranuose. Šį patiekalą galite pasigaminti ir namuose, kadangi parduotuvėse galima rasti visų, sušio gaminimui reikalingų ingredientų. Jums prireiks kibių japoniškų ryžių, šviežių jūros produktų, kiek rečiau daržovių ir kiaušinių, ryžių acto, džiovintų jūrinių dumblių lakštų, krieno wasabi, sojų padažo ir marinuoto imbiero.
Pirmojoje dalyje „Kaip valgyti suši“ sužinojote, kaip yra svarbu pasirinkti geros reputacijos suši restoraną ir kaip atskirti, ar būtent į tokį ir pataikėte, kaip palaikyti kontaktą su virtuvės šefu ir kaip pateikti savo užsakymą.
Šioje dalyje jūs sužinosite apie tai,
Jeigu jūs dar nė karto nebandėte valgyti suši, bet norite pabandyti, prieš tai galite jaustis šiek tiek nejaukiai dėl neįprasto jums maisto, jo pateikimo ir tradicijų. Maisto skonis (kaip, beje, ir jūsų patyrimas) priklauso ne tik nuo to, kaip jis yra paruoštas. Didžiąja dalimi suši skonis priklauso nuo to,
Rugpjūtis 24, 2009.
| Žymės
imbieras,
susi,
susi baras,
wasabi,
marinuotas imbieras,
sake,
ryziu degtine,
ryziu degtines gerimas,
sakes gerimas,
japoniskos frazes,
japoniskas maistas,
temaki,
maki,
makizushi,
nigiri,
sashimi | Grupė
Kulinarija
Yra keletas dalykų, kuriuos jūs turėtumėte žinoti prieš eidami valgyti į japonišką restoraną: reikėtų žinoti, kokie yra pagrindiniai suši tipai (kad būtų lengviu išsirinkti jums tinkamą varinatą), kaip valgyti išsirinktus valgius, kokius gėrimus pasirinkti ir panašiai. Šiame straipsnyje būtent apie tai ir parašysiu. Sėkmės mokantis :)