Sušis – tam tikru būdu patiekta žalia žuvis. Tai japonų nacionalinis patiekalas. Sušis kadaise buvo laikomas “prasčiokų” patiekalu, radosi Edo miestiečių tarpe ir buvo valgomas rankomis. Tik kiek vėliau jį pamėgo ir aukštuomenė, patiekalą imta valgyti lazdelėmis. Šiandien patiekalas plačiai paplitęs pasaulyje ir įvairių šalių žmonės skanauja sušio japonų virtuvės restoranuose. Šį patiekalą galite pasigaminti ir namuose, kadangi parduotuvėse galima rasti visų, sušio gaminimui reikalingų ingredientų.
Jums prireiks kibių japoniškų ryžių, šviežių jūros produktų, kiek rečiau daržovių ir kiaušinių, ryžių acto, džiovintų jūrinių dumblių lakštų, krieno wasabi, sojų padažo ir marinuoto imbiero. Pirkdami produktus negailėkite jiems pinigų ir pirkite iš specialaus, egzotiškų produktų skyriaus, nes tik taip paruošite tikrą japonišką suši.
Suši gaminimo eiga: