Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Ką turėtumėte žinoti prieš eidami valgyti suši

Yra keletas dalykų, kuriuos jūs turėtumėte žinoti prieš eidami valgyti į japonišką restoraną: reikėtų žinoti, kokie yra pagrindiniai suši tipai (kad būtų lengviu išsirinkti jums tinkamą varinatą), kaip valgyti išsirinktus valgius, kokius gėrimus pasirinkti ir panašiai. Šiame straipsnyje būtent apie tai ir parašysiu. Sėkmės mokantis :)   Galimi suši tipai:
sashimi    Sashimi – žalios žuvies gabalėliai (be ryžių)
   
nigiri   Nigiri – žalios žuvies gabalėlis su ryžių ovalu po ja
   
 maki   Maki (dar vadinami makizushi) – paprastai vienos ar dviejų rūšių žuvis ar daržovės, suvyniotos su ryžiais į keptus jūros dumblius ir supjaustytos vieno kasnelio porcijas. Ypač geras pasirinkimas žmonėms, jautriems žaliai žuviai
   
 temaki   Temaki – labai panašus į maki, išskyrus tai, kad ingredientai yra suvynioti į kūgio pavidalo formą ir valgomas taip, kaip ispaniškas taco
  Šiek tiek apie imbierą ir wasabi:
imbieras    Geros kokybės marinuotas imbieras būna baltos spalvos. Rausva spalva atsiranda dėl iš anksto induose marinuojamo imbiero, kurio marinate yra valgomųjų dažų. Tačiau tiek baltas, tiek rausvas imbierass yra labai geri
   
 wasabi   Tikras wasabi yra labai brangus. Tai yra šaknis ir geresniuose restoranuose atrodo kaip smulkūs gabaliukai. Be to, jis tikrai negraužia akių, kaip žalia pasta. Žalia pasta paprastai yra gerokai pigesni krienai sumaišyti su žalios spalvos maistiniais dažais
  Žalia žuvis, termiškai neapdoroti vėžiagyviai ir žalia mėsa kelia didžiulę grėsmę jūsų sveikatai – jie gali sukelti apsinuodijimą maistu, hepatitą, kepenų pažeidimus bei užsikrėtimą parazitais, todėl ypač atsakingai pasirinkite restoraną, kuriame valgysite. Save gerbiančiame restorane tikimybė apsinuodyti yra tikrai itin maža. Tad dukart pagalvokite prieš sugalvodami valgyti neaišku kur, neaišku kieno pagamintus suši. Jei geriate arbatą, tai viena ranka laikykite puodelį, o kitą ranką priglauskite prie puodelio apačios. Geriant sakę (ryžių degtinę) yra ypač nemandagu jos prisipilti į savo puodelį. Pripilkite jos kitiems, sėdintiems kartu su jumis, o tada kass nors lai ipila jums. Sojų padažo paskirtis yra paskaninti žuvį, o ne ryžius. Nesugalvokite sojų padažo įsipilti tiesiai į ryžių indą. nezaiskite su valgymo lazdelemisNežaiskite su valgymo lazdelėmis. Nekaišiokite jų į maistą (taip, kad jos maiste stovėtų). Naudokite tik vienodas, lygias valgymo lazdeles. Nesitikėkite, kad virtuvės šefas paims iš jūsų pinigus. Atsiskaitykite su padavėju ar kitu darbuotoju, nes su maistu dirbantys žmonės niekada neliečia pinigų. Niekada neprašykite peilių ar šakučių. Suši tikrai nėra kepsnys :) Išmokite keletą Japoniškų frazių. Tačiau prieš jas naudodami, įsitikinkite, kad būsite suprasti. Jei esate Japoniškame restorane, bet ne Japonijoje, dar nereiškia, kad virtuvės šefas šnekės būtent ta kalba. Jei jau turite progą panaudoti keletą japoniškų frazių, atkreipkite dėmesį į jų tarimą – japonų kalboje visi skiemenys yra vienodai pabrėžiami. Taigi, frazės: • Ačiū jums labai – „Arigato gozaimasu“ (ah-ree-gah-toh go-zah-mahs-su); • Prieš pradedant valgyti galite pasakyti „Itadakimasu!“ (ee-tah-dah-kee-kahss), o baigę valgyti – Gochisousama deshita!“ (Goch-sou-sah-mah-desh-tah); • Jei norite atkreipti padavėjo dėmesį, sakykite „Sumimasen“ (su-mee-mah-sen). Tai lietuviško „atsiprašau“ atitikmuo.