Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Kaip valgyti suši (1 dalis)

Jeigu jūs dar nė karto nebandėte valgyti suši, bet norite pabandyti, prieš tai galite jaustis šiek tiek nejaukiai dėl neįprasto jums maisto, jo pateikimo ir tradicijų. Maisto skonis (kaip, beje, ir jūsų patyrimas) priklauso ne tik nuo to, kaip jis yra paruoštas. Didžiąja dalimi suši skonis priklauso nuo to, kaip jūs jį valgote. Šiame straipsnyje jūs rasite tai, ko galite tikėtis valgydami suši ir kaip mėgautis pirmuoju susitikimu su šiuo maistu. sushiKeletą naudingų patarimų galite pasiskaityti kitame šio blog‘o straipsnyje „Ką reikia žinoti prieš einant valgyti suši“ (jame rasite galimus pagrindinius suši tipus, šiek tiek informacijos apie padažus, gėrimus bei valgymo manieras). Tikrai rekomenduoju jį perskaityti. Pirmiausia, ką jūs turite padaryti, tai pasirinkti gerai vertinamą suši restoraną. Tai ypatingai svarbu tiems, kurie suši keliauja valgyti pirmą kartą. Jei maistas, o ypatingai žuvis, bus prastai paruošti, jūs galite prarasti bet kokį norą dar kartelį ragauti būtent tokio maisto. Su maistu eksperimentuoti labiau galite tuomet, kai jau esate bent kartą jo ragavęs, tačiau jei tai pirmoji pažintis – elkitės atsargiai. • Jei jūs nejaukiai jaučiatės pirmą kartą valgydami suši, pradėkite nuo nigiri stiliaus lašišos suši, kuris yra švelnesnio skonio, nei kiti žalios žuvies suši. • Jei tik pažįstate kokį nors Japoną, būtinai paprašykite jo rekomendacijų. • Peržvelkite meniu ir atkrepkite dėmesį į „įspėjamuosius ženklus“. Tai reiškia, kad kokybė gali būti ne itin gera: o Už fiksuotą kainą galite valgyti bet kokį suši patiekalą; o Menu nepateiktas Japonų kalba; o Didžioji dalis patiekalų yra suvynioti suši ir pavadinti, pvz., „rytietiškas malonumas“; o Daugiau nei pusė pasirenkamų ingredientų yra virti/kepti. Visų antra, jei tik galite, suši restorane sėdėkite prie baro. Tai bus susi baraspuiki proga jums pabendrauti su virtuvės šefu ir apžiūrėti patiekiamos žuvies kokybę (patiekiamą žuvį jūs turite matyti ir ji turi neatrodyti sausa). Vėliau pateikite savo užsakymą. Jei tik įmanoma, suši elementus užsisakykite tiesiai iš virtuvės šefo, o visa kita iš padavėjo (niekada neužsakinėkite iš šefoo gėrimų, saldumynų ir pan.). Šefo jūs galite pasiklausti, ką jis rekomenduotų ir kas šiuo metu yra pagamita šviežiausiai. Kadangi suši yra gaminamas su šviežia žuvimi, kuo ji šviežesnė, tuo geresnio skonio. Tačiau būtinai teisingai suformuluokite klausimą. Paklausimas „ar šis suši yra šviežias“ gali nuskambėti įžeidžiančiai, nes pats klausimas suformuoja prielaidą, kad kai kuri iš žuvų tikrai yra nešviežia. Tiesiog paprašykite paties šviežiausio suši. Jei norite užkrimsti ko nors, kol suši yra gaminamas, užsisakykite virtų sojų pupelių (edamame), skaidraus sultinio (suimono) ar fermentuotos sojos pupelių sriubos (misoshiru). Gėrimus rinkitės iš žaliosios arbatos, alaus, sakės ar vandens – lengvi gėrimai sustiprins subtilų suši skonį.