Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Kaip valgyti suši (2 dalis)

Pirmojoje dalyje „Kaip valgyti suši“ sužinojote, kaip yra svarbu pasirinkti geros reputacijos suši restoraną ir kaip atskirti, ar būtent į tokį ir pataikėte, kaip palaikyti kontaktą su virtuvės šefu ir kaip pateikti savo užsakymą. Šioje dalyje jūs sužinosite apie tai, ką turite padaryti prieš pradėdami valgyti, šiek tiek susipažinsite su patiekiamais prieskoniais bei sužinosite pagrindines suši valgymo taisykles. susiPerskaitę šią bei pirmąją dalį o taip pat ir „Ką turėtumėte žinoti prieš eidami valgyti suši“ galėsite nors kiek drąsiau jaustis pirm kartą eidami ragauti šio neįprasto maisto. Skanaus. Dar vienas svarbus dalykas, kurio turite nepamiršti, tai prieš valgant suši nusiplauti rankas. Didžioji dauguma suši barų pateikia drėgną karštą rankšluostį prieš patiekdami maistą. Nepaisant to, kad dauguma žmonių valgo maistą su valgymui skirtomis lazdelėmis, visiškai priimtina suši valgyti su rankomis. Pažinkite jums patiektus prieskonius. Paprastai prie suši yra pateikiamas wasabi (žalios pastos kamuoliukas) ir marinuotas imbieras (ploni, rausvi gabaliukai, pateikiami šalia wasabi). Šalia jums bus padėtas nedidelis negilus indas, skirtas įsipilti sojos padažui. Sojos padažo pilkite ne daugiau, nei pusę indelio. Jei bus poreikis, pasipildysite vėliau. Dar keletas naudingų patarimų: • Itin atsargiai sojos padaže mirkykite Nigiri. Jei padaže pamirkysite ryžius, jie tikrai iškris. Kad taip neatsitiktų, paimkite visą Nigiri gabaliuką ir pamirkykite jį padaže žuvimi į apačią. • Jei ant suši jau yra užpilta padažo, nebemirkykite jo padaže. Mėgaukitės juo tokiu, kokį pateikė virtuvės šefas. • Nepersistenkite su wasabi. Jis yra ypač aštrus ir per didelis jo kiekis užgoš suši skonį. Pirmiausia suši turėtumėte paragauti be wasabi ir jei jaučiate, kad trūksta aštrumo, užsidėkite ant suši nedidelį padažo gabalėlį. Nepamirškite, kad kartais tarp nigiri žuvies ir ryžių sluoksnių kartais jau yra įdėta šiek tiek imbieraswasabi. Kai kurie žmonės truputį wasabi įmaišo į sojos padažą. Toks pasirinkimas gali sukelti problemų išlaikant balansą tarp aštraus ir sūraus skonių ir gali būti palaikytas nepagarbiu virtuvės šefo atžvilgiu. Suvalgykite suši vienu kasniu. Jei gabalėlis yra per didelis, suvalgykite jį dviem kasniais. Valgydami atkrepkite dėmesį tiek į skonį, tiek į tekstūrą. Tiesiog mėgaukitės. Atgaivinkite burną suvalgydami gabalėlį imbiero. Paprastai jis valgomas tarpuose tarp skirtingų suši. Kartu su suši imbieras nevalgomas. Suvalgykite viską, kas yra jūsų lėkštėje. Net jei ir jaučiate, kad daugiau valgyti nebenorite, pasistenkite suvalgyti visą jūsų lėkštėje esantį maistą. Tai pagarbos ženklas.