Įrašai, turintys ‘melisa‘ žymę
Bet kuris patiekalas be prieskonių, tai dar ne patiekalas. Gurmanai juos tiesiog dievina, nes prieskoniai teikia valgiui subtilų aromatą, tarsi pabrėžia jo skonį, žadina apetitą, o svarbiausia – padeda virškinimui, be to dauguma jų turi gydomųjų savybių. Kai kurios žolės puikiai gali pakeisti brangius ar sunkiai gaunamus prieskonius. Pavyzdžiui, melisa daržovių salotose, šaltuose ir karštuose patiekaluose gali pakeisti citriną. Stiprus jos lapų kvapas primena citriną.
Melisa, vienas seniausių aromatinių prieskonių ir vaistinių augalų, buvo žinoma jau prieš du tūkstančius metų. Ją augino romėnai. Melisos lapuose gausu vitamino C ir eterinio aliejaus. Anksti pavasarį ši žolė pagardins, praturtins vitaminais salotas. Tinka jauni, švieži lapeliai. Juos geriau sudraskyti rankomis, o ne pjaustyti.
Įvairūs negalavimai, odos susirgimai yra gydomi vaistažolių voniomis. Jau senų senovėje žmonės į vonias dėdavosi įvairių žolių, tai laiko patikrinti receptai. Vaistažolių vonios- puikus būdas atsipalaiduoti ir padėti savo kūnui, bei dvasiai. Tokios vonios gerina kraujo apytaką, atpalaiduoja, šalina stresą. Vaistažolių vonioje pagulėkite kartą per savaitę, 20-30 min. Prieš vaistažolių vonią nusiprauskite su muilu, aktyviosios medžiagos lengviau pateks į organizmą.