Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Tradicinė vokiečių virtuvė

Panašiai kaip ir mes, vokiečiai mėgsta sotų ir riebų maistą. Vokietiją garsina mėsiški patiekalai bei alus, kurio čia išgeriama daugiausiai pasaulyje. Tiesa, skirtingose šios šalies vietose gyvuoja savi papročiai ir tradicijos. Kiekvienas Vokietijos regionas gali pasigirti originaliais, tik tam karštui būdingais valgiais. Štai kad ir dešrelės, Berlyne gaminamos pikantiškos kario skonio (Curywurst), o Turingijoje populiariausios keptos (Bratwurst). vokieciaiSotus maistas Vokiečių virtuvėje vyrauja sotus, riebus, bet neaštrus maistas. Daugiausiai gaminama mėsiškų patiekalų iš kiaulienos, jautienos ir veršienos. Populiariausi yra keptas kiaulienos kumpis su krienais, mušti kiaulienos kotletai drebučiuose, keptos kepenys, įvairių rūšių dešros ir dešrelės. Mėsą vokiečiai verda retai, kur kas dažniau ją kepa arba troškina. Prie mėsos patiekalų tradiciškai patiekiamos virtos arba troškintos daržovės, dažnai troškinti rauginti kopūstai. Labai populiarios yra bulvių salotos, gaminamos iš virtų bulvių, raugintų agurkų, žalumynų ir kiaušinio. Rojus šparagų ir alaus mėgėjams Nuo balandžio iki birželio vokiečiai mėgaujasi šparagų patiekalais, nes tuomet nuimamamas šparagų derlius. Šių delikatesinių daržovių rasite kiekviename prabangiame vietos restorane. Priešingai nei Italijoje ar Prancūzijoje, Vokietijoje labiau vertinami baltieji, o ne žalieji šparagai. Juos skina labai anksti ryte, kol saulė dar nepatekėjusi, kad iš po žemės išsikalusių šparagų galvutės nespėtų pažaliuoti. Šparagai gana brangūs, nes jų užauginama ne tiek jau daug. Šparagai gaminami juos išverdant ir apšlakstant sviesto padažu. Valgomi prie keptos jautienos, rūkytos lašišos ar troškintos žuvies, taip pat iš šparagų gaminama sriuba. Sotūs patiekalai Vokietijoje dažnai užgeriami alumi. Šis gėrimas užima svarbią vietą vokiečių kultūroje. Vokietijoje gaminama beveik 5000 skirtingų rūšių alaus. Daugelyje vietos restoranų galima rasti nuosavas alaus daryklas, kur ruošiamas alus tik restorano lankytojams. Vokišką alų galima skirstyti į lengvą ir šviežią alų, šviesų alų, vadinamą Pilsner ir tamsų alų. Jei ketinate aplankyti Vokietiją, nepamirškite sudalyvauti alaus degustavime ar kitose su alumi susijusiose pramogose, kurios čia itin populiarios.