Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Širdį tausojanti kulinarija

Mitybos poveikis širdžiai priklauso ne tik nuo vartojamo maisto sudėties, bet ir nuo jo paruošimo būdo. Įvairūs maisto ruošimo būdai ir patiekalų receptai daro skirtingą įtaką širdies būklei pagal vartojamų riebalų kiekį. Širdžiai sveiki maisto ruošimo būdai neatima daug laiko, o pasitelkę vaizduotę ir kruopščiai rinkdamiesi produktus patiekalams gaminti galėsite mėgautis įvairiais skaniais valgiais. sveika kulinarijaKo nedaryti: • Patiekalams gaminti nenaudokite nenugriebto pieno ir grietinėlės. • Į virtas ar garuose troškintas daržoves nedėkite sviesto. • Mėsos patiekalai neturi dominuoti jūsų valgiaraštyje. • Negaminkite valgių, į kuriuos reikia dėti daug sūrio. • Negalima nuolat maitintis pusgaminiais. Juose gausu „užmaskuotos“ druskos ir cukraus. • Kuo rečiau valgykite pyragaičius ir sausainius – daugelis jų yra riebūs. • Atsisakykite riebios mėsos ir jos produktų, tokių kaip dešros ir dešrelės. • Nepirkite mėsos vyniotinių – juose gausu riebalų. • Ruošdami maistą kuo mažiau dėkite aliejaus ir kitų riebalų. • Nevartokite salotų padažų ir gryno majonezo – juose gausu riebalų. Ką daryti: • Gamindami patiekalus vietoj nenugriebto pieno naudokite nugriebtą. • Vietoj riebios grietinėlės naudokite neriebią grietinėlę arba liesą jogurtą. • Majonezą perpus maišykite su liesu jogurtu. Šis padažas tinka bulvių salotoms ir kitoms mišrainėms. Sumuštinukus kur kas geriau pagardinti ne majonezu, o garstyčiomis. • Valgykite neriebų sūrį. • Kuo mažiau dėkite druskos į visus gaminamus patiekalus. • Daržoves geriau gaminkite su sultiniu ar vynu, o ne sviestu ar aliejumi. • Dengdami stalą išdalykite kuo mažesnes riebių valgių – mėsos ir pieno produktų – porcijas ir kuo daugiau patiekite garuose troškintų daržovių, bulvių, makaronų, ryžių. • Vietoje sausainių ar plaktos grietinėlės deserto valgykite šviežius vaisius. • Ruošdami maistą kuo mažiau dėkite riebalų. • Prieš gamindami mėsos patiekalus išpjaustykite taukus. • Mėsą ir žuvį kepkite ant grotelių, grilyje, troškinkite garuose. • Mėsos troškinius ir sriubas ataušinkite, kad paviršiuje nusistovėtų riebalai. Juos reikia nugraibyti šaukštu ir išpilti. • Maistą ruoškite nesvylančioje keptuvėje ar puode, kad reikėtų kuo mažiau riebalų. • Salotas ruoškite su neriebiu padažu, pavyzdžiui, actu, citrinų sultimis ir liesu jogurtu.