Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Kaip įveikti nuovargį?

  • Rūpinkitės savo laikysena. Netinkama laikysena dažnai esti nuovargio priežastis. Dažniausiai tai būna įprotis sėdėti susikūprinus, įtraukus ir nuleidus galvą, dėl to plaučiai esti suspausti, mažiau įkvėpiama oro. Organizmui trūksta deguonies, raumenys „dūsta“ ir greičiau pavargsta. Neįprasta galvos padėtis vargina nugaros raumenis, todėl ima skaudėti galvą. Jeigu įpratote netaisyklingai sėdėti, nugalėkite šį įprotį!Būtiniausia geros savijautos sąlyga – gilus ir ramus kvėpavimas.
  • Ar nesate dieną pajutę noro nuleisti galvą ir užsimerkti? Jeigu pajutote tokį norą, tai patogiai atsitieskite, atsiloškite, užsimerkite ir visiškai atsipalaiduokite. Po keletos minučių sugrįš jėgos.
  • Jeigu, grįžę namo, jaučiatės labai pavargę, o dar laukia neatidėliotini darbai, tai padarykite šitaip: patogiau atsigulkite ant grindų ir atpalaiduokite raumenis. Pasistenkite apie nieką negalvoti. Sutelkite dėmesį į kūno raumenis, įsivaizduokite, kad jie ilsisi. Po 4 – 6 min.pamažu grįžkite prie įprastų minčių ir iš lėto atsistokite. Rezultatai jus tiesiog nustebins.
  • Jeigu norite jaustis visiškai pailsėję, po trumpo poilsio tuojau pat nusiprauskite po šiltu dušu ir gerokai pamasažuokite kūną šepečiu arba šiurkščia kempine. Persiliekite vėsiu vandeniu, bet ne lediniu.
  • Prasta nuotaika didina nuovargį, o nuovargis savo ruožtu yra prastos nuotaikos priežastis. Jeigu nuovargis pasidarė dažnas, tai kreipkitės į gydytoją, nes tokią būseną gali sukelti depresija, vidaus infekcija, prastas virškinimas, tulžies arba kepenų uždegimas arba – ir tai dažniausia – nereguliari, netinkama mityba ir netinkamas režimas.
  • Neužmirškite, kad tarp persivalgymo ir normalios mitybos ištisa bedugnė. Organizmui visiškai neduodant baltymų ir riebalų (pieno, kefyro, sviesto, sūrio) ir angliavandenių, nuovargis kaskart vis didės. Be to, kaip tik iš šių maisto produktų kepenys gamina elementus, reikalingus raumenų ir smegenų veiklai.