Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Stalo puošimas servetėlėmis (8 dalis: marškiniai ir žvakė)

Servetėlės – neatskiriama vaišių stalo dekoravimo dalis. Serviravimui gali būti naudojamos tiek lininės, tiek medvilninės, tiek popierinės ar audinio pakaitalo servetėlės. Jos stalui gali suteikti arba elegancijos ir oficialumo, arba spalvingumo ir žaismingumo – priklausomai nuo to, kokias servetėles pasirinksite ir su kokiais stalo akcentais derinsite. Šį kartą dar du servetėlių lankstymo būdai – „marškiniai“ ir „žvakė“.  „Marškiniai“ marskiniaiTaip sulankstytos servetėlės labai derėtų prie šeštoje dalyje aprašyto „kaklaraiščio“ sulankstymo būdo.            1. Pasidėkite servetėlę prieš save blogąja puse į viršų; 2. Abu dešiniuosius kampus lenkite iki servetėlės centro; 3. Tą patį pakartokite su kairiaisiais kampais; 4. Dešinįjį kraštą lenkite taip, kad jis eitų per patį centrą; 5. Tą patį pakartokite su kairiąja puse; 6. Servetėlę apverskite; 7. Atlenkite viršutinę dalį į save (kelis centimetrus) – tai bus marškinių apykaklė. Kad geriau laikytųsi, galite palyginti lygintuvu; 8. Dar kartą apverskite servetėlę; 9. Viršutinius kampus lenkite link centrinės linijos; 10. Apatinius kampus atlenkite į išorę; 11. Apatinę dalį lenkite į viršų iki marškinių apykaklės.  

1 2 3 4
5 6 7 8
9 10  11  
     „Žvakė“ zvakeNorite kažko paprasto ir elegantiško? Kažko, kas atrodo gražiai ir puošniai, tačiau neatima begalės laiko? Tada jums reikia išbandyti būtent šį lankstymo būdą.             1. Pasidėkite servetėlę prieš save blogąja puse į viršų; 2. Lenkite servetėlę pusiau (viršutinį kairįjį kampą lenkite link apatinio dešiniojo); 3. Pasukite servetėlę taip, kad atvirieji kampai būtų nukreipti į viršų; 4. Ilgąjį kraštą užlenkite maždaug 2cm (priklauso nuo servetėlės dydžio – kuo didesnė, tuo daugiau užlenkti); 5. Pradėdami nuo bet kurio kampo, suvyniokite jį į cilindrą. Vyniokite itin tiesiai, nes kitaip žvakė nestovės; 6. Įtvirtinkite galiuką į vieną iš sluoksnių ir žvakę pastatykte. Ei, ei, degtukus į šalį – šitos žvakės padeginėti nereikia :)  
1 2 3 4
5 6