Servetėlės – neatskiriama vaišių stalo dekoravimo dalis. Serviravimui gali būti naudojamos tiek lininės, tiek medvilninės, tiek popierinės ar audinio pakaitalo servetėlės. Jos stalui gali suteikti arba elegancijos ir oficialumo, arba spalvingumo ir žaismingumo – priklausomai nuo to, kokias servetėles pasirinksite ir su kokiais stalo akcentais derinsite. Šį kartą dar du servetėlių lankstymo būdai – „marškiniai“ ir „žvakė“. „Marškiniai“ Taip sulankstytos servetėlės labai derėtų prie šeštoje dalyje aprašyto „kaklaraiščio“ sulankstymo būdo. 1. Pasidėkite servetėlę prieš save blogąja puse į viršų; 2. Abu dešiniuosius kampus lenkite iki servetėlės centro; 3. Tą patį pakartokite su kairiaisiais kampais; 4. Dešinįjį kraštą lenkite taip, kad jis eitų per patį centrą; 5. Tą patį pakartokite su kairiąja puse; 6. Servetėlę apverskite; 7. Atlenkite viršutinę dalį į save (kelis centimetrus) – tai bus marškinių apykaklė. Kad geriau laikytųsi, galite palyginti lygintuvu; 8. Dar kartą apverskite servetėlę; 9. Viršutinius kampus lenkite link centrinės linijos; 10. Apatinius kampus atlenkite į išorę; 11. Apatinę dalį lenkite į viršų iki marškinių apykaklės.