Įrašai, turintys ‘kompotas‘ žymę
Vaisių kompotai ypač naudingi žmonėms, kurie negali valgyti šviežių vaisių. Namuose gamintus kompotus nuolat tikrinkite, ar dangteliai nepradėjo pūstis. Ypač dažnai juos tikrinkite pirmosiomis 10 – 15 dienų. Pastebėję, kad dangtelis pradeda pūstis, stiklainį tuojau atidenkite, kompotą (arba sultis) perkaitinkite ir tuojau pat sunaudokite. Jeigu pastebėjote, kad kompotų sirupas drumzlinas, tikriausiai kompotas jau sugedęs ir nebetinkamas vartojimui.
Jei vyšnias valandą palaikysite šaldiklyje, kauliukus išimsite lengviau, o sultys neištekės. Drumstą cukraus sirupą galima skaidrinti kiaušinio baltymu. Baltymą (1/4baltymo litrui sirupo) ištirpinkite šaltame sirupe, tada sirupą užvirkite. Kaitinamas baltymas sukreša ir virsdamas putomis surenka priemaišas. Putas nugriebkite, o sirupą iškoškite.