 Vaisių kompotai ypač naudingi žmonėms, kurie negali valgyti šviežių vaisių. Namuose gamintus kompotus nuolat tikrinkite, ar dangteliai nepradėjo pūstis. Ypač dažnai juos tikrinkite pirmosiomis 10 – 15 dienų. Pastebėję, kad dangtelis pradeda pūstis, stiklainį tuojau atidenkite, kompotą (arba sultis) perkaitinkite ir tuojau pat sunaudokite. Jeigu pastebėjote, kad kompotų sirupas drumzlinas, tikriausiai kompotas jau sugedęs ir nebetinkamas vartojimui.
        
    
    
        
	Vaisių kompotai ypač naudingi žmonėms, kurie negali valgyti šviežių vaisių. Namuose gamintus kompotus nuolat tikrinkite, ar dangteliai nepradėjo pūstis. Ypač dažnai juos tikrinkite pirmosiomis 10 – 15 dienų. Pastebėję, kad dangtelis pradeda pūstis, stiklainį tuojau atidenkite, kompotą (arba sultis) perkaitinkite ir tuojau pat sunaudokite. Jeigu pastebėjote, kad kompotų sirupas drumzlinas, tikriausiai kompotas jau sugedęs ir nebetinkamas vartojimui.