Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimaiTransportasNekilnojamasis turtasStatyba, remontasViskas namamsTelefonaiDarbas, mokslasTechnikaLaisvalaikisDrabužiaiKompiuterijaVerslasViskas nemokamaiPrekės vaikams

Gudrybės ruošiant mėsą

Skaniai paruošti mėsą moka ne kiekvienas, beje, tą padaryti nėra taip jau lengva. Sudegus, apdžiūvus, sausa mėsa ir paukštiena niekam nekelia apetito. Tačiau yra begalė įvairių gudrybių, kurios padės jums išvengti nesėkmių kepant, troškinant ar kitaip ruošiant mėsą ir paukštieną. Šis straipsnis tikrai ne vegetarams, o ištikimiems mėsytės mėgėjams. Štai geriausi patarimai ir gudrybės ruošiant mėsą: 1.Nuplautą mėsą gerai nušluostykite, nes šlapia mėsa prasčiau kepa. 2.Orkaitėje kepama mėsa kietėja. Kad ji būtų minkšta, prieš dedami ją kepti, apšlakstykite taurele romo ar konjako. Alkoholis išgaruos, o mėsa bus sultingesnė. 3.Prieš dedami mėsą į orkaitę, pirma ją apkepkite iš visų pusių. Mėsoje liks daugiau naudingų medžiagų. 4.nekepkite mėsos labai įkaitintuose riebaluose (200-250 laipsnių). Tuomet skyla riebalai, aminorūgštys, gaminasi nuodingas akroleinas, kuris užteršia virtuvės orą, graužia akis, nuodija organizmą. 5.Kepta šoninė bus trapi, jei prieš kepant trumpai pamirkysite mėsą piene ir apvoliosite miltais. 6.Mėsa nesvils prie keptuvės, jei prieš kepant pabarstysite keptuvę druska. Kai druska keptuvėje ims „šokinėti“, dėkite mėsą (ar nesūdytą žuvį) ir kepkite. Prieskonius dėkite tik pabaigoje. 7.Prieš kepdami vištieną,  ištrinkite ją citrinos sultimis. Tuomet ji bus balta ir sultinga. Jeigu kepate šaldytą vištieną, iš vidaus ją nuplikykite karštu pienu, ji bus trapesnė ir minkštesnė. 8.Jeigu atsitiko taip, kad atostogaujate ir neturite šaldytuvo, paukštieną įvyniokite į švarų rankšluostį, suvilgytą actu. Išdžiūvusį rankšluostį vėl suvilgykite. Tuo būdu išlaikysite vištieną 2-3 dienas. 9.Neplaukite mėsos, kurios nesiruošiate tuoj pat gaminti, nes nuplauta ji greičiau genda. 10.Specifinis avienos kvapas išnyks, jei prieš gamindami, ją ištepsite garstyčiomis. 11.Prieš dorojant riebią žąsį palaikykite ją šaldytuve. Kuo labiau ji atšals, tuo lengviau ją bus doroti. 12.Mėsą pjaustykite ar muškite ant šaltu vandeniu suvilgytos lentos. Sausas medis sugeria mėsos sultis. 13.Virdami mėsą nesmulkinkite jos labai smulkiai, nes didesni gabaliukai būna skanesni ir sultingesni. 14.Kieta, pastovėjusi mėsa suminkštės ir bus švelnesnio skonio, kai ją įtrinsite sausomis garstyčiomis ir kurį laiką palaikysite. Po to būtinai nuplaukite šaltu vandeniu. 15.Prieš virdami ar kepdami mėsą, nepašalinkite iš jos visų lašinukų. Esant plonam riebalų sluoksniui, iš mėsos neišteka sultys, mėsa būna sultingesnė. 16.Perpjautą kumpį ar dešrą ilgiau išlaikysite šviežius ir nesudžiūvusius, jei pjūvio vietą patepsite riebalais. 17.Dešra nepelys, jei trumpam ją panardinsite į stiprų druskos tirpalą. 18.Dešrelės virtos garuose yra skanesnės. Įpilkite maždaug trečdalį puodo šalto vandens. Kai užvirs, sukryžiuokite du šaukštus ir ant jų pakabinkite dešreles taip, kad jos nesiektų vandens, pridenkite dangčiu. Po 5 min. dešrelės bus išvirusios. 19.Kai kurias rūkytas dešras sunku nulupti. Jei panardinsite dešrą trumpam į karštą vandenį, dešra lupsis lengviau. 20.Jeigu norite pašildyti vakar keptą mėsą, pašlakstykite ją keliais šaukštais šalto vandens ir dėkite kepti į įkaitintus riebalus. 21.Kai mėsa įgyja nemalonų kvapą, atšviežinsite ją taip:10-15 min. pamirkykite šaltame, šiek tiek pasūdytame ramunėlių nuovire. Paskui perplaukite pasūdytu ir parūgštintu actu vandeniu. 22.Šviežią mėsą palaikykite šiek tiek šaldytuve, tuomet bus lengviau pjaustyti. 23.Jautienos vyniotinis bus skanesnis, jei, prieš dėdami įdarą, mėsą pabarstysite garstyčiomis. 24.Šviežią dešrą suvyniokite valandai į drėgną servetėlę, tuomet ji lengviau lupsis. 25.Kotletai bus sultingesni, jei į faršą įpilsite truputį šalto vandens.