Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Teisingas skutimasis. Ką reikėtų žinoti?

Niekas nepaneigs, kad veidas yra pagrindinė žmogų reprezentuojanti kūno dalis. Mums bendraujant su kitais, pirmiausia dėmesys kreipiamas į veidą. Kaip tik todėl veidą reikia itin kruopščiai prižiūrėti. Viena opiausių problemų iškylančių vyrams veido priežiūros srityje – barzdos skutimasis. Labai daug vyrų nežino, kaip teisingai nusiskusti, todėl veido odą kankina bėrimai, įaugę plaukeliai ir kitos problemos. Šiame straipsnyje pažersime jums šūsnį patarimų, kaip teisingai nusiskusti ir išsaugoti gražią veido odą.

Labai svarbu yra tai, kokias skutimosi priemones naudojate. Jas rinkitės pagal savo veido odos tipą. Tai padės išvengti paraudusios ir išbertos veido odos, sumažės plaukelių įaugimo tikimybė. Pirkite tik jums tinkančias skutimosi putas bei gelį po skutimosi. Reiktų nepamiršti ir kremo veidui, gal net specialaus kremo nuo paraudimo. Kaip išsirinkti geriausias priemones? Nebijokite pasitarti su pardavėjais – konsultantais, kurie apžiūrės jūsų odą ir bent jau apytiksliai nustatys, kas jums tiktų. Taip pat svarbu naudoti ne tik tinkamas skutimosi priemones, bet ir dažnai keisti skutimosi peiliukus (kas keturis skutimus ar dažniau), kurie turi turėti bent du ašmenis ir būti kuo geresnės kokybės.

Kitas svarbus aspektas – pats skutimosi procesas. Kad gerai nusiskustumėte, oda netaptų sudirgusi, turite ją sudrėkinti, tad pirmiausia išsimaudykite arba nuprauskite veidą šiltu vandeniu, nes vandens garai suminkština odą. Nusiprausę ant veido tepkite skutimosi putas. Pirmiausia skuskite pagal plauką, o paskui prieš plauką. Šitaip neliks nereikalingų barzdos šerelių. Baigę skustis, nuplaukite veidą drungnu vandeniu, užtepkite gelio po skutimosi, paskui ir veido kremo. Gelis turi būti be etilo alkoholio, nes šis skatina odos paraudimą ir bėrimus, o kremas turi atitikti veido odos tipą.