Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Pasigaminkite natūralių kūno šveitiklių (2 dalis)

Medus, apelsinų žievelės, karamele kvepiantis rudasis cukrus ir cinamonas – tai ne tik gardžiausių kepinių prieskoniai, bet ir natūralių kūno šveitiklių sudėtinės dalys, kiekviena savaip puoselėjanti odą.

Natūralūs, namuose pasigaminti kūno šveitikliai efektyviai pašalina negyvų ląstelių sluoksnį, gerina kraujotaką, drėkina ir lygina odą, padeda jai geriau absorbuoti po šveitimo procedūros naudojamas medžiagas, saugo nuo plaukelių įaugimo po depiliacijos. Namuose gamintus šveitiklius kūnui galima naudoti 3 – 4 kartus per savaitę prausiantis duše ar vonioje. Tada senos apmirusios odos ląstelės suminkštėja ir lengvai nusivalo, o veikliosios šveitiklio medžiagos lengvai patenka į gilesnius odos sluoksnius.

Karamelinis meduolis

¾ stiklinės medaus, stiklinė rudojo cukraus, stiklinė jūros druskos, šaukštas simondsijų aliejaus, šaukštas apelsinų eterinio aliejaus. Kruopščiai išmaišykite visus komponentus, aliejų pilkite paskiausiai. Pagrindinis šio šveitiklio komponentas, medus, minkština odą, praturtina ją vertingiausiomis biologiškai aktyviomis medžiagomis. Toks kūno šveitiklis ne tik pašalins negyvas odos ląsteles, bet bus puiki priemonė nuo celiulito.

Braškių šerbetas

Stiklinė braškių, 2 šaukštai medaus, ½ stiklinės avižinių dribsnių. Į braškių tyrę (tinka ir sutrintos atitirpusios šaldytos uogos) įmaišykite medų, suberkite avižinius dribsnius ir dar kartą viską gerai išmaišykite. Braškių tyrė dezinfekuoja, minkština, lygina odą, padeda susitraukti išsiplėtusioms poroms.

Kava su grietinėle

½ stiklinės kavos tirščių ir ½ stiklinės riebios grietinėlės. Išmaišykite šveitiklį ir masažuojamaisiais judesiais įtrinkite į odą. Palaikykite jį kaip kaukę 10 min., tada nuplaukite iš pradžių šiltu, o paskui – vėsiu vandeniu. Paprasčiausiuose kavos tirščiuose, likusiuose nuo užplikytos rytinės kavos, esama daug odai itin vertingų medžiagų. Toks šveitiklis – kaukė puikiai masažuoja, stangrina ir minkština odą, ją drėkina ir maitina.

Pikantiška pipirinė

2 šaukštai stambiai maltų juodųjų pipirų, 2 šaukštai cinamono, sauja jūros druskos, ½ stiklinės alyvuogių aliejaus. Sumaišykite visas dalis ir įtrinkite kūną, ypač kruopščiai pamasažuokite vietas, nuo kurių norėtumėte pašalinti riebalų perteklių. Šis šveitiklis ne tik valo odą bei stimuliuoja kraujotaką paviršiniuose jos sluoksniuose, bet ir padeda lieknėti.

Kukurūzų rūkas

Šio šveitiklio nereikia gaminti – užtenka po ranka turėti kukurūzų miltų. Prausiantis duše sausi kukurūzų miltai įmasažuojami į drėgną odą ir nuplaunami drungnu vandeniu. Po šios procedūros nereikia naudoti jokios papildomos prausimosi priemonės – tiesiog nusausinkite odą minkštu rankšluosčiu. Kukurūzų miltai minkština ir ramina odą, po tokio minkštučio šveitimo ji bus švelni ir glotni.