Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Pasigaminkite natūralių kūno šveitiklių (1 dalis)

Medus, apelsinų žievelės, karamele kvepiantis rudasis cukrus ir cinamonas – tai ne tik gardžiausių kepinių prieskoniai, bet ir natūralių kūno šveitiklių sudėtinės dalys, kiekviena savaip puoselėjanti odą.

Natūralūs, namuose pasigaminti kūno šveitikliai efektyviai pašalina negyvų ląstelių sluoksnį, gerina kraujotaką, drėkina ir lygina odą, padeda jai geriau absorbuoti po šveitimo procedūros naudojamas medžiagas, saugo nuo plaukelių įaugimo po depiliacijos. Namuose gamintus šveitiklius kūnui galima naudoti 3 – 4 kartus per savaitę prausiantis duše ar vonioje. Tada senos apmirusios odos ląstelės suminkštėja ir lengvai nusivalo, o veikliosios šveitiklio medžiagos lengvai patenka į gilesnius odos sluoksnius.

Saldusi greipfrutas

½ stiklinės cukraus, 8lašai greipfrutų eterinio aliejaus, ¼ stiklinės simondsijų aliejaus, ¼ stiklinės skysto muilo. Cukrus supilamas į didelį indą, išmaišomas, kad neliktų sušokusių kristalų, į jį įlašinama greipfruto aliejaus, dar kartą išmaišoma. Į gautą mišinį supilkite simondsijų aliejų ir skystą muilą, vėl išmaišykite ir supilkite į jums patogų uždaromą indą. Pasigamintą šveitiklį galite laikyti šaldytuve apie savaitę. Greipfrutų aliejus ne tik puikiai valo odą, bet ir saugo nuo grybelių bei bakterijų.

Citrinų desertas su medumi

½ stiklinės rudojo cukraus, ½ stiklinės jūros druskos, šaukštas kokosų aliejaus (galima pakeisti alyvuogių aliejumi), šaukštas citrinų sulčių, šaukštas medaus. Visus produktus sumaišykite dideliame inde, kol gausite pastos konsistencijos tyrę. Supilkite šveitiklį į švarų uždaromą indą. Šveitikliu geriausia tepti švarią odą po dušo ar vonios. Įtrinkite jį sukamaisiais masažuojamaisiais judesiais, paskirstykite ant viso kūno ir nuplaukite šiltu vandeniu.

Migdolinis rojus

2/3 stiklinės rudojo cukraus, ½ stiklinės migdolų aliejaus, 10 lašų vitamino E, 10 lašų jums patinkančio eterinio aliejaus. Visas dalis, išskyrus cukrų, kruopščiai išmaišykite. Tada suberkite cukrų, dar kartą išmaišykite ir supilkite į uždarą indą. Migdolų aliejus drėkina ir maitina odą, lėtina ląstelių senėjimą, stabdo porų plėtimąsi, daro odą elastingesnę, stangresnę.

Apelsinas ir imbierai

2 stiklinės jūros druskos, 2 šaukštai džiovintos smulkintos apelsino žievelės, 3 lašai imbierų aliejaus, 2 lašai kedrų aliejaus. Visas sudėtines dalis sumaišyti, gautą mišinį tepti ant odos prausiantis duše ar vonioje. Šveitiklis saugo nuo bakterijų, tonizuoja, stangrina odą.

Avietinis vakaras

3 – 4 šaukštai smulkaus cukraus, 2 – 3 šaukštai grietinės, 2 šaukštai trintų aviečių (galima naudoti ir šaldytas). Išmaišius visas sudėtines dalis iki tyrės konsistencijos masažuojamaisiais judesiais užtepti ant kūno, palaikyti 5 – 10 min. ir nuplauti šiltu vandeniu. Aviečių šveitiklis maitina, drėkina, stangrina odą ir kovoja su pirmaisiais odos senėjimo požymiais. Reguliariai naudojamas keletą kartų per savaitę minkština ir lygina suvytusią, sugrubusią odą.