Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Įrašai, turintys ‘Stilius ir mada‘ žymę

Kaip plauti drabužius?

laundry-basket-med-91451917.jpg Išmokti plauti drabužius yra labai svarbus dalykas, kiekvienam, kuris jau seniai nebegyvena su mama arba ruošiasi tą padaryti. Klaidos, padaromos plaunant drabužius ne tik kad kenkia sveikatai (ant audinio likę skalbimo milteliai gali suerzinti odą bei sukelti alergiją), bet ir brangiai kainuoja, kuomet plovimo metu drabužiai sugadinami. Laimei, drabužių plovimo meno išmokti nėra sunku.

Kiekvienam daiktui sava vieta

JPEG0007657b1.jpg Sena lietuvių liaudies patarlė byloja: „Be tvarkos gyvensi, pirma laiko pasensi“. Ir iš tikrųjų chaosas mūsų galvose dažniausiai atsispindi ir mūsų privačioje erdvėje. O netvarka ne būtinai pradžioje kyla mūsų mintyse, dažnai atvirkščiai – atkeliauja būtent iš mus supančios aplinkos. Nežiūrint į tai, toli gražu ne daugelis galime pasigirti nepriekaištinga tvarka namuose ar darbo aplinkoje. Dažniausiai netvarką bandome pateisinti erdvės ar laiko trūkumu, o spintos bei lentynos atrodo tvarkingos tik tol kol jų durys užvertos. Ilgainiui jos gali net

Drabužių priežiūra

Darbužiai kasdieninis mūsų „apvalkalas“. Jie turi būti ne tik gražūs, bet ir patogūs. Tačiau kartais atsitinka netikėtų „bėdelių“. Kartą išskalbus vilnonį megztinį karštame vandenyje, teko atiduoti jį vaikui :) . Esu tikra, kad ir jus kartais erzina stringantys užtrauktukai, greitai išplyštančios sagos ir kiti nepatogumai. Drabužiai greitai nusidėvi dažniausiai ne todėl, kad juos dažnai apsivelkate, o todėl, kad neteisingai skalbiate. Atsiminkite, kad prieš skalbimą automatinėje skalbimo mašinoje, drabužius reikia surūšiuoti: šviesių krūvelė ir tamsių :) .

Ką reikia žinoti apie audinius (2 dalis)

silkas.jpg Tam, kad mėgstamu drabužiu galėtumėte džiaugtis ilgą laiką, reikia mokėti jį teisingai prižiūrėti. Šiame įraše – keletas punktų, padėsiančių rūpntis drabužiu pagal jo audinio tipą.

Kaip geriausia prižiūrėti drabužius

skalbimo_masina.png Tam, kad drabužis ilgai jums tarnautų, reikia mokėti tinkamai jį prižiūrėti. Žemiau pateikiamos bendrosios skalbimo automatine skalbykle, plovimo rankomis, džiovinimo, balinimo bei lyginimo taisyklės. Visos jos yra labai akivaizdžios, paprastos ir, ko gero, daugumai tikrai žinomos. Tačiau ar tikrai taip ir darote, kaip parašyta? :)