Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Įrašai, turintys ‘rauginti kopūstai‘ žymę

Kaip kopūstus raugdavo mūsų senelės

rauginti kopustai Kopūstus verta valgyti, nes juose yra vitaminų B1, B2, B6, C, PP, K ir U, taip pat pantoteno ir folinės rūgšties, provitamino A, mineralinių medžiagų, ląstelienos, cukraus, fermentų, organinių rūgščių, fitoncidų. Daugelio tautų virtuvėse kopūstai – nepakeičiamas produktas. Iš kopūstų ruošiamos salotos, troškiniai, apkepai, verdamos sriubos, jie marinuojami, rauginami. Raugintų kopūstų šiandien galima nusipirkti kiekviename prekybos centre, tačiau tikriausiai kai kas dar pamena, kad juos raugdavo ir mūsų senelės.

Kuo vertingi kopūstai?

kopustas Kopūsto pavadinimas kilęs iš žodžio "Caput" – lotyniškai šis žodis reiškia galvą. Ši daržovė yra viena populiariausių pasaulio šalių virtuvėse. Tai - baltagūžiai, raudongūžiai, žiediniai, brokoliai, briuselio kopūstai, kaliaropės. Iš jų verdamos sriubos, ruošiami troškiniai, mišrainės, kepami pyragai, apkepai, blynai.