Įrašai, turintys ‘kiausiniai‘ žymę
Kiaušiniai-svarbi mūsų mitybos grandis. Kai kurie žmonės kiaušinius valgo tik per Velykas ir net neįsivaizduoja kiek naudos vienas kiaušinis teikia mūsų organizmui. Tam, kad organizmas įsisavintų visas naudingąsias kiaušinio medžiagas, jis turi būti šviežias ir kokybiškas. Turbūt pastebėjote, kad parduotuvėje pirkti kiaušiniai yra pažymėti tam tikru kodu, pavyzdžiui 3LT 44-012. Jeigu norite įsigyti aukščiausios kokybės kiaušinius, atkreipkite dėmesį į skaičių esantį prieš raides LT.
Vištų kiaušiniai yra vienintelis produktas, kurį mūsų organizmas įsisavina 97-98 proc. Kiaušinių tryniuose yra nepakeičiamų aterosklerozės ir vėžio susirgimų profilaktikai naudingų nesočiųjų riebiųjų rūgščių. Kiaušiniai – vienas iš nedaugelio natūralių lecitino šaltinių. Lecitinas dalyvauja riebalų ir cholesterolio skaidyme, todėl gerina riebaus maisto virškinimą, neleidžia organizme kauptis riebalų pertekliui, mažina "blogojo" cholesterolio kiekį organizme ir didina "gerojo" cholesterolio kiekį apsaugodamas kraujagysles nuo aterosklerozės. Nepamirškite, kad geriausiai virškinami minkštai virti kiaušiniai. Šiame straipsnyje – naudingi patarimai, kaip patikrinti kiaušinių šviežumą, kaip juos laikyti bei dar keletas mažų gudrybių, tikrai praversiančių buityje.