Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Viskas apie žuvį

Vitaminų, fosforo, mineralinių medžiagų, reikalingų žmogaus organizmui, žuvyje yra daugiau nei mėsoje. Šiame straipsnelyje viskas, ką reikėtų žinoti apie žuvį, jos apdorojimo ir paruošimo būdus.   Žuvies valymas ir naudingi patarimai.
  • Jei sunkiai nusivalo žuvies žvynai, tai tris sekundes žuvį panardinkite į verdantį vandenį.
  • Žvynus nuskusti bus kur kas lengviau, jei prieš tai nukirpsite visus pelekus.
Valydami slidžią žuvį, rankas patrinkite druska. Valyti bus lengviau. Kad žuvis nebūtų gliti, ištrinkite ją druska ir nuplaukite. auksine zuveleNelaukite kol žuvis visai atšils. Supjaustykit ir kepkite. Ungurys skaniausias liepos-rugpjūčio mėnesiai, karpis – nuo rugsėjo iki balandžio, upėtakis – nuo gegužės iki rugpjūčio, lydeka – nuo vasario iki balandžio, vėgėlė – sausio menesį. Jeigu skrodžiant žuvį išsilieja tulžis, pabarstykite tą vietą druska, o po to gerai nuplaukite vandeniu. Žuvis neteks dumblo kvapo, kai išplausite stipriu, šaltu druskos tirpalu. Šamas, lydeka ir kai kurios kitos žuvys skleidžia nemalonų kvapą. Jis išnyks, jei žuvis nuplovę ir pasūdę, sudėsite į emaliuotą indą, pabarstysite susmulkintais 5-6 lauro lapeliais, įpilsite truputį šilto vandens ir palaikysite valandą. Nupylę vandenį, žuvies neplaukite, iš karto gaminkite. Specifinį plekšnės kvapą labiausiai skleidžia jos odelė, esanti iš tamsiosios pusės, todėl ją nulupkite. Menkės kvapas išnyks, kai pamirkysite acte arba ištrinsite perpjauta citrina. Žuvis bus baltos spalvos ir virdama nesutrupės, jei į vandenį įpilsite acto. Žuvis bus skanesnė ir geriau virškinama, jei iškeptą apšlakstysite citrinos sultimis. Minkštą sūdytą silkę pamirkykite stipriame šaltos arbatos antpile – ji sutvirtės. Žuvies laikymas. Šviežia žuvis šaldytuve laikoma 4-5 laipsnių temperatūroje.pleksne Kad žuvies kvapo neprisigertų kiti maisto produktai, suvyniokite ją į pergamentinį popierių ir įkiškite į polietileninį maišelį. Žuvies gaminimas. Žuvis neprisvils, jei prieš kepant keptuvę pabarstysite druska. Kai druska keptuvėje ims "šokinėti", dėkite nesūdytą žuvį ir kepkite. Sūdykite prieš baigiant kepti. Prieš kepdami gerai įkaitinkite keptuvę, o tik po to įdėkite riebalų, taip mažiau jų sunaudosite. zuvies fileNevirkite žuvies ant kaitrios ugnies – ji bus kieta, o sultinys drumstas. Virdami žuvį, į puodą pilkite nedaug vandens. Tuomet geriau išsilaiko žuvies skonis ir maisto medžiagos. Kepdami žuvį, į keptuvę įdėkite porą citrinos griežinėlių. Jie sugers nelabai malonų žuvies kvapą. Kad kepta žuvis būtų sultinga ir gražiai parudusi, 30-40min iki kepimo supjaustytus jos gabaliukus mirkykite piene. Paskui apvoliokite miltais ir kepkite įkaitintame aliejuje. Prieš kepdami žuvį 15-20min pamerkite į aliejų, pasūdytą ir sumaišytą su citrinos sultimis, svogūnais, žalumynais – patiekalas bus skanesnis. Kepdami žuvies filė tešloje, pirma apvoliokite ją miltuose, o po to pavoliokite tešloje. Žuvies mėsa dažniausiai būna trapi ir labai limpa prie grotelių, todėl kepkite suvynioję į foliją.