Sveikam žmogui patartina per dieną suvartoti ne mažiau kaip 360 gramų pieno produktų. Šviežią pieną reikia laikyti tamsioje vietoje, nes, veikiant šviesai, suyra vitaminai.
Tuo tarpu vištiena aprūpina jus beveik visais reikalingais proteinais ir yra mažiausiai kaloringa mėsa. Vištienos krūtinėlėje, lyginant su kita paukštienos mėsa, yra mažiausias cholesterolio kiekis.
Šiame straipsniuke – daug apie tai, ką jums reikia žinoti apie pieną ir jo produktus bei paukštieną. Taip pat apie jau minėtus produktus pateikiami tikrai naudingi patarimai.
Viskas apie pieną. Prieš virindami pieną, puodo šonus patepkite sviestu arba margarinu, tuomet pienas neišbėgs. Virinkite visada tame pačiame puode. Jei nemėgstate plėvelės, tai užkaitusios jį visą laiką maišykite, o užvirusį greit atšaldykite.
Viskas apie sviestą. Sviestą laikykite neperšviečiamame inde.
Ilgai laikomas sviestas (net ir šaldytuve) netenka skonio. Į jį įbedus nuskustą morką ir palaikius 3-4 val., grįžta šviežumas.
Viskas apie varškę. Kad varškės patiekalai būtų švelnesnio skonio, varškę sumalkite su mėsmale ir pertrinkite per sietelį.
Jeigu varškė labai rūgšti, užpilkite ją šviežiu pienu, išmaišyikite ir palaikykite apie valandą. Po to sudėkite į marlę ir nusunkite. Varškė nebeturėtų būti rūgšti.
Kad vanilė vienodai pasiskirstytų varškėje, iš anksto ją ištirpinkite karštame vandenyje (šaltame vandenyje vanilė netirpsta).
Viskas apie sūrį. Pjaustydamos rokforo sūrį, peilį suvilgykite karštu vandeniu.
Prieš tarkuodamos sūrį, trintuvę patepkite aliejumi.
Nepjaustykite sūrio iš naksto – jo gabalėliai džiūsta, netenka skonio ir aromato.
Sūris neišdžius, jei jį suvyniosite į drobę, suvilgytą pasūdytu vandeniu.
Apdžiuvęs sūris vėl pasidarys minkštas, jei jį kuriam laikui įmerksite į šviežią arba rūgusį pieną.
Viskas apie paukštieną. Be šaldytuvo galima išlaikyti paukštieną 2-3 dienas, ją įvyniojus į suvilgytą actu rankšluostį. Išdžiūvusį rankšluostį vėl reikia suvilgytį.
Virdami vištą į vandenį įpilkite šaukštelį citrinos sulčių. Mėsa bus sultingesnė, balta ir minkšta.
Jei norite greičiau nupešti vištą arba kurį nors kitą paukštį, kelioms minutėms panardinkite jį į karštą (70-80 laipsnių) vandenį.
Ruošiamą virti (arba kepti) vištą iš vidaus ir iš išorės įtrinkite citrina – mėsa bus sultingesnė, balta ir minkštesnė. Tą patį efektą gausite, jei virdami vištą į vandenį įpilsite šaukštelį citrinos sulčių.
Jei ruošiatės kepti šaldytą vištą, išplikykite ją iš vidaus karštu vandeniu – kepsnys bus skanesnis ir trapesnis.
Perkant papjautus naminius paukščius, reikia žiūrėti, kad akys būtų neįdubusios, o oda sausa ir nedėmėta.
Norint, kad paukštiena būtų trapi, ją prieš valandą iki kepimo reikia suvilgyti spiritu arba degtine.
Norėdami lengviau išimti kaulą iš šlaunelių, jų vidinėje pusėje padarykite pjūvį peiliu išilgai kauliuko, rankomis išverskite kauliuką į išorę ir tada liks nupjauti prie sąnarių prikibusią mėsą.
Į viršų