Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Patarimai, kaip laikytis higienos gaminant maistą

Gaminant maistą, reikia kruopščiai laikytis higienos taisyklių. Imantis valgio gaminimo, pirmiausia reikia nusiplauti rankas ir dažnai plauti jas per visą šį darbą. Drabužiai turi būti švarūs. Galvą derėtų aprišti lengva skarele arba dėvėti specialią kepuraitę. Visus indus reikia gerai prižiūrėti; plauti indų plovikliu, nes dažnai skrandžio ir žarnyno ligomis susergama ir apsinuodijama ne tik dėl blogo maisto, bet ir dėl nehigieniškų virtuvės indų, įrankių ir prietaisų. higiena virtuvejeŽalią mėsą visada laikykite šaldytuve. Nors ji pati būtų visai gera, šviežia, bet gali būti užkrėsta mikrobais, todėl jos negalima laikyti priglaustos prie kito, ypač jau gatavo maisto. Peilį ir lentą, kurie buvo vartoti žaliai mėsai pajustyti, reikia gerai nuplauti karštu vandeniu. Negalima liesti kito maisto nenusiplovus rankų (ypač jei tvarkėte žalią mėsą). Patartina žaliai mėsai turėti atskirą lentą ir peilį. Mėsmalę prieš naudojant patariama perlieti verdančiu vandeniu. Maltoje mėsoje ir žuvyje mikrobai dauginasi itin greitai. Visi maltos mėsos valgiai turi būti gerai iškepti, o jei verdate, gerai išvirti. Jei gaminate žalią žuvį, ją pirmiausia nuplaukite tekančių geriamuoju vandeniu, dar nenuskutus žvynų ir neišdarius, paskui dar kartą ir labai kruopščiai – jau išdarytą. Per kelis kartus tekančiu geriamuoju vandeniu plaunamos ir daržovės bei vaisiai. Nepatartina naujai pagaminto maisto maišyti su anksčiau gamintu. Taip pat nepalikite neuždengto pieno, jei pakuotę buvote atidarę, po naudojimo visuomet uždarykite. Karštus patiekalus laikykite sandariai uždengtus.