- Kad tarkuotos bulvės, skirtos sklindžiams nepajuoduotų, į jas įpilkite karšto pieno arba įdėkite vitamino C.
- Kai bulvės verda ar troškinasi neatidenginėkite puodo ir nemaišykite vandens, nes gavusios oro jos praras daug vitamino C.
- Į blynelių tešlą įtarkuokite svogūnų arba obuolių.
- Kad iškepę bulviniai blynai būtų purūs, į tešlą galite įberti manų kruopų, džiūvesėlių. Atminkite, kad bulviniai blynai bus kieti, jei įdėsite per daug kiaušinių ar kepsite nepakankamai įkaitintoje keptuvėje.
- Prieš kepant bulves, jas nusausinkite, o druskos ar prieskonių berkite tik ant iškepusių bulvių.
- Bulves virti dėkite į verdantį ir pasūdytą vandenį. Nevirkite sandariai uždarytuose induose ant didelės ugnies, kad kuo mažiau pražūtų vitamino C. Geriausia bulves virti garuose.
- Su lupenomis verdamos bulvės nesusproginės, jeigu įpilsite kelis lašus acto ar įmesite griežinėlį rauginto agurko.
- Bulvių košę skieskite verdančiu pienu. Jei skiesite šaltu, košė atrodys pilka.
- Neišpilkite vandens, kuriame virė bulvės, panaudokite jį sriuboms ir padažams, nes bulvių nuovire yra daug ištirpusių mineralinių druskų ir vitaminų.
- Pašildytose bulvėse vitamino C nebelieka.
- Jeigu ruošiate bulvių košę ir neturite pieno, naudokite bulvių nuovirą. Įdėkite gabaliuką sviesto – košė taps puresnė.
Į viršų