Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimaiTransportasNekilnojamasis turtasStatyba, remontasViskas namamsTelefonaiDarbas, mokslasTechnikaLaisvalaikisDrabužiaiKompiuterijaVerslasViskas nemokamaiPrekės vaikams

Mažos gudrybės ruošiant žuvį

Ne paslaptis, kad žuvis labai vertingas maisto produktas. Žuvyje gausu įvairių vitaminų, fosforo, ypač daug baltymų, aminorūgščių, o ką jau kalbėti apie žuvies taukus, kurie yra labai naudingi mūsų organizmui. Žuvis skani ne visais metų laikais. Ungurys skaniausias liepos-rugpjūčio mėnesiais, karpis -nuo rugsėjo iki balandžio, upėtakis –nuo gegužės iki rugpjūčio, lydeka- nuo vasario iki balandžio, vėgėlė- sausio mėnesį. Be abejo, žuvį reikia mokėti skaniai paruošti. Štai keletas naudingų patarimų ruošiant žuvį: 1.Šviežia žuvis laikoma šaldytuve  4-5 laipsnių temperatūroje. Įvyniokite ją į pergamentinį popierių ir įkiškite į maišelį, kad žuvies kvapo neprisigertų kiti produktai. 2.Jeigu žvejojate ir neturite šalia savęs šaldytuvo, žuvį įdėkite į pintinę su dilgėlėmis. Ji ten gali išbūti kelias dienas-neges ir nepasikeis skonis. 3.Ruošiant žuvį, kad ji nebūtų gliti , ištrinkite ją druska ir paskui nuplaukite. 4.Jeigu sunkiai nusivalo žvynai, panardinkite žuvį kelioms sekundėms į karštą vandenį. 5. Jeigu skrodžiant žuvį išsilieja tulžis, tą vietą pabarstykite druska, o paskui nuplaukite šaltu vandeniu. 6.žuvis neteks dumblo kvapo, jeigu ją perplausite stipriu, šaltu druskos tirpalu. 7.Stiprus menkės kvapas išnyks jeigu pamirkysite ją acte arba ištrinsite šviežiomis citrinos sultimis. 8.Specifinį plekšnės kvapą skleidžia jos odelė, esanti iš tamsiosios pusės. Todėl ją geriau nulupti. 9.Nevirkite žuvies ant kaitrios ugnies: ji bus kieta, o sultinys drumstas. 10.Virdami žuvį, į puodą įpilkite nedaug vandens. Tuomet geriau išsilaiko žuvies skonis ir maisto medžiagos. Garuose virta žuvis dar skanesnė. 11.Žuvis bus senesnė, jei ją kepsite aliejuje perpus su sviestu. Keptuvės neuždenkite. Tuomet žuvis gražiai apskrus. 12.Kepdami žuvį į keptuvę įdėkite kelis griežinėlius citrinos. Jie sugers nelabai malonų žuvies kvapą. 13.Folijoje kepta žuvis yra sultinga ir skani. Paruoštą ir nuplautą žuvį pasūdykite, pridėkite prieskonių, lauro lapų . Tuomet įvyniokite ją į foliją ir kepkite jau įkaitusioje orkaitėje. 14.Jeigu į vandenį, kuriame verda jūrų žuvys, įpilsite truputį acto, tai jos bus senesnės ir  nesuvirs. 15.Vėžius, krevetes, midijas virkite sūdytame vandenyje.