Gera žinia tiems kurie, negali gyventi be bulvių patiekalų. Amerikiečiai paneigė mitą, neva bulvės tukina ir nepasižymi itin vertingomis medžiagomis. Beveik visi dietologai, žmogui, norinčiam sulieknėti, siūlydavo atsisakyti patiekalų, turinčių daug angliavandenių. Makaronai, duona, bulvės būdavo išbraukiami iš lieknėjančiojo mitybos raciono. Tačiau pastebėta, kad būtent angliavandeniai yra pagrindinis energijos šaltinis smegenų veiklai, centrinei nervų sistemai ir inkstams. Amerikiečių dietologai priėjo išvadą, kad visiškai išbraukti iš mitybos angliavandenių turinčius produktus yra nenaudinga ir neveiksminga. Taigi, jie pradėjo taikyti ribotą angliavandenių kiekį net griežtos dietos besilaikantiems žmonėms. Tokio pobūdžio dietos toleruoja iki 60g angliavandenių per dieną. Pagrindinis angliavandenių dietos principas-neperdozuoti angliavandenių turinčių produktų. Be abejo, angliavandeniai veikia kaip kalorijų „bomba“ jeigu jie vartojami su riebalais. Todėl venkite keptos duonos, skrudintų bulvyčių, traškučių ir riebių padažų prie makaronų. Bulvės, šiandien apskritai yra nuvertinamos ir visiškai be reikalo. Šviežia bulvė turi apie 80 procentų vandens, buvėse yra nemažai vitamino C, geležies, vitamino B1, B2 ir kitų ne mažiau vertingų žmogaus organizmui medžiagų. Žinoma, vien riebalų ar angliavandenių ribojimas negarantuos puikių kūno formų. Visų pasaulio dietų esmė yra porcijų kontrolė.