Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Kaip priaugti svorio?

Taip, Jūs perskaitėte teisingai, šiame straipsnyje tikrai bus kalbama ne apie tai, kaip numesti, bet kaip priaugti svorio. Sutikime, tai gana reta problema, bet visgi, ji egzistuoja. Per mažai sveriantys žmonės patenka į tam tikrą rizikos grupę ir dėl nusilpusio imuniteto gali susirgti daugeliu ligų. Kokios per mažo svorio priežastys? Jų gali būti įvairių: pernelyg greita medžiagų apykaita, bulimija arba anoreksija, kartais per mažą svorį lemia genai. Norintiems palengvėti informacijos apstu, o kaip elgtis tiems, kurie nori priaugti bent kelis kilogramus?

 

Dažniausiai ranka numojama į tai, jei liesas žmogus prasitaria norįs priaugti svorio. Juk dabar daugelis kenčia nuo nutukimo, tad pasižiūrėjus į picas kemšantį liesoką žmogų ne vieną suima šioks toks pavydas. Apie tai, ar kūno svoris pakankamas, Jums pasakys KMI – kūno masės indeksas, kuris turi būti ne mažesnis nei 18,5, kad patektumėte į žmonių, turinčių normalų kūno svorį kategoriją.

 

Jei patenkate į per liesų žmonių grupę, vertėtų susirūpinti. Pirmiausia, norėdami priaugti svorio turėsite suvartoti 500 kalorijų daugiau, nei vidutiniškai per dieną turėtų suvartoti žmogus. Jei esate vaikinas, jūsų gyvenimo būdas nejudrus, daug sėdite, nesportuojate, per dieną jūsų organizmas turi gauti 2500 kalorijų, o jei esate per liesas, kalorijų skaičių didinkite iki 3000. Nesportuojančioms ir mažą fizinį aktyvumą turimčioms merginoms reikėtų suvartoti ne mažiau 2000kalorijų per dieną, o jei esate per liesa, suvartokite 2500kalorijų per dieną. Dar reikia paminėti, kad suvartojamų kalorijų skaičių lemia ir žmogaus ūgis, kaulų struktūra bei kiti individualūs dalykai, tad norint priaugti svorio, reikėtų pasikonsultuoti ir su dietologu.

 

Valgykite 5 – 6 kartus per dieną ir kuo kaloringesnius produktus: duoną, makaronus, riebų pieną, jogurtą, sūrį, varškę, džiovintų vaisių, riešutų, riebesnės mėsos. Nepiktnaudžiaukite produktais, turinčiais tuščių kalorijų: traškučiais, gazuotais gėrimais, saldumynais. Patartina nepamiršti ir sporto, tačiau jokiais būdais ne padedančio mesti svorį, o tokio, kuris sutvirtintų raumenis ir padėtų kiek padidinti apimtis.