Penktosios dietos dienos tikslas – įsisavinti geruosius riebalus. Riebaluose yra daug kalorijų (1g riebalų gali būti 9kcal), tačiau gerieji riebalai yra būtini tavo organizmui. Iš tiesų net 25% kasdienių kalorijų reikėtų gauti iš riebalų. Jei laikysies dietos su mažu riebalų kiekiu, gali pajausti, kad ima stipriai svyruoti nuotaika, oda darosi nebe tokia graži, kamuoja sąnarių skausmai ir be abejonės – padidėja svoris. Jei vartosi geruosius riebalus, labai tikėtina, kad svoris nukris, nes gerieji riebalai lėtina cukraus įsisavinimą į kraują.
Idealiu atveju, 20-25% tavo dietos metu vartojamo maisto turėtų sudaryti gerieji riebalai, gaunami iš riešutų, sėklų, riebios žuvies, rapsų bei graikinių riešutų aliejaus bei aukštos kokybės alyvuogių aliejaus. Taip pat stenkis sumažinti ne tokių sveikų riebalų suvartojimą (tokie riebalai „gyvena“ pieno produktuose, svieste ir mėsoje). Riebią žuvį valgyk bent du kartus per savaitę bei nepamiršk riešutų ir sėklų (migdolų, graikinių riešutų, moliūgų bei linų sėklų) kiekvieno užkandžio metu.
Penktadienio meniu
Gėrimas prabudus
Karštas vanduo su citrinos sultimis
Pusryčiai
Kietai virtas kiaušinis ir pomidoro riekelė ant riekelės ryžių duonos
6 avietės
Užkandis
Sauja riešutų
300ml sojų pieno
Priešpiečiai
Agurkas ir pakepta lašiša
Jogurtas
Užkandis
Persikas
Sauja razinų
Sauja saulėgrąžų
Vakarienė
Tuno ir saldžiųjų kukurūzų pasta
Vaisių piurė ir džiovinti vaisiai
Į viršų