Laikantis dietos labai svarbu pasirinkti tokius produktus, kurių maistingumas – didelis, o kaloringumas – mažas. Tai, kad tu valgai mažesniais kiekiais visiškai nereiškia, kad negali gauti reikiamo maistingųjų medžiagų kiekio. Laikydamasi dietos turėtum įsiminti 10 produktų, kurie būtinai turėtų būti įtraukti į tavo meniu.
ALIEJAI
Alyvuogių ar canola (viena iš rapsų aliejaus rūšių) aliejus tavo mityboje ir maisto gaminime turėtų pakeisti sviestą ir margariną, nes padeda išvengti širdies susirgimų rizikos bei mažina blogojo cholesterolio kiekį.
OBUOLIAI IR KRIAUŠĖS
Obuoliuose yra pektino, kuris, 2007 metais atlikto tyrimo duomenimis, kovoja prieš prostatos vėžį. Pektinai taip pat turi teigiamos įtakos prieš gaubtinės žarnos vėžį bei mažina cholesterolio ir gliukozės lygį. Obuoliuose ir kriaušėse gausu skaidulų, kurios suteikia ilgai išliekantį sotumo jausmą.
UOGOS
Uogose gausu antioksidantų ir skaidulų. Uogos yra ypač puikus užkandis ir sveikas būdas patenkinti saldumo poreikį.
AVOKADOS
Avokadose ypač gausu kalio, vitaminų B ir A. Dėl kreminio skonio ir tekstūros jie gali atstoti majonezą ir grietinėlę meksikietiškuose padažuose ir patiekaluose. Valgant avokadas su tokiu maistu, kuriame gausu antioksidantų – pomidorais ar morkomis, įgalina kūną tuos antioksidantus įsisavinti.
KIAUŠINIAI
Kiaušinis, kuriame yra tik 75 kalorijos, yra kupinas aukštos kokybės proteinų ir didžiuliu spektru maistingųjų medžiagų. Kiaušinių įvairiapusiškumas leidžia jį pritaikyti skirtinguose patiekaluose – omletas pusryčiams, kietai virtas kiaušinis užkandžiui ar susmulkintas į vakarienei ruošiamas salotas.
Antroje dalyje skaityk apie aštrių pipirų, lašišos, riešutų ir sėklų, juodojo šokolado bei neskaldytų grūdų naudą dietos metu.
Į viršų