Įrašai, turintys ‘zveriena‘ žymę
Laukinių paukščių ir žvėrių mėsai priskiriama kurapkų, jerubių, tetervinų, putpelių, laukinių žąsų, ančių ir kt. laukinių paukščių bei žvėrių, tokių kaip kiškiai, šernai, briedžiai, elniai ir kt., sumedžiotų per sportinę medžioklę, valgoma mėsa.
Laukinių paukščių mėsa kitokia nei naminių: ji tamsesnė, kietesnė, savotiško skonio ir kvapo (gali turėti sakų prieskonį, būti kartoka), joje daugiau baltymų ir mažiau riebalų. Laukinių paukščių patelių mėsa švelnesnio skonio ir minkštesnė negu patinų. Sumedžioti paukščiai turi būti nesumaigyti, švariomis tvirtomis plunksnomis, neįkritusiomis akimis, neišdžiūvusiais kakleliais.