Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Viskas apie vaisius

  • Autorius
Nevalgykite neprinokusių vaisių – jie ne tik nenaudingi, bet gali būti ir nuodingi. Juose yra daug propektino, o veikiant virškinamiesiems fermentams, jis gali susiskaldyti, susidaryti metilo alkoholis, pavojingas žmogaus organizmui. Šiame straipsnyje - daug naudingos informacijos apie vaisius, jų laikymą bei šiaip naudingi patarimai. Viskas apie vaisius. Džiovintus vaisius ir uogas laikykite metaliniuose uogosarba gerai uždengtuose stikliniuose induose sausoje ir tamsioje vietoje. Nuluptas kriaušes ir obuolius pamerkite į vandenį, kuriame ištirpinta šiek tiek citrinos rūgšties – vaisiai nepajuoduos. Persikus panardinkite į verdantį vandenį, paskui į šaltą – odelė lengvai nusilups. Kepdami obuolius, keliose vietose juos pradurkite, į indą įpilkite truputį vandens, tuomet odelė nesutrūkinės. obuoliaiJeigu obuoliai apvyto ar susiraukšlijo – panardinkite juos kelioms valandoms į šaltą vandenį. Citrinas pamerkite kelioms minutėms į verdantį vandenį, tuomet iš jų lengviau išspausite sultis. Prinokusį arbūzą atskirsite iš blizgančias žievės ir beldžiant skleidžiamo švaraus skambaus garso. Paruošti salotoms obuoliai nepatamsės, jei juos nuvaliusios ir supjausčiusios, pamerksite 10 minučių į šaltą vandenį. Verdant obuolių džemą, reikia pridėti šermukšnio uogų. Tai ne tik suteiks džemui pikantišką skonį, bet džemas geriau laikysis. Viskas apie citriną. Jei uogienė pernelyg saldi, įpilkite į ją šiek tiek citrinos sulčių. Jei norite, kad uogienė nesicukruotų, taip pat panaudokite citrinų sultis. Citrinas pamerkite kelioms minutėms į verdantį vandenį, tuomet iš jų citrinoslengviau išspausite sultis. Sidabrinius papuošalus reikia valyti citrinos sultimis, nuplauti karštu vandeniu ir sausai nušluostyti. Jie žvilgės kaip nauji. Daržovių arba vaisių salotos nepatamsės, bus švelnesnės, jei jas pašlakstysime citrinos sultimis. Citrinos sultimis pašlakstyta kepta žuvis skanesnė, lengviau virškinama. Porą citrinos griežinėlių įdėkite į keptuvę kepdami žuvį. Jie sugers nelabai malonų žuvies kvapą.