Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Nuo bulvių nestorėjama? Kodėl?

Bulvių patiekalai skanūs, nebrangūs ir greitai paruošiami. Paneigsime mitą, kad juos valgydami priaugsite svorio. Folijoje keptos bulvės arba bulvės su moliūgais? Tai išgirdus varva seilės. Be to, bulvės stangrina odą, stiprina nervus. Valgydami bulvių patiekalų tikrai nepriaugsite svorio, nes jie turi nedaug kalorijų.

  • Bulvėse esantys angliavandeniai pasotina ilgam, nes jie užtikrina pastovų cukraus kiekį kraujyje.
  • 100 gbulvių turi apie 75 kcal. Bulves sudaro 80 proc. vandens ir apie 2 proc. vertingų baltymų. Pakanka suvalgyti 150 g bulvių ir mūsų organizmas gauna reikalingų aminorūgščių.
  • Bulvėse yra vertingų mineralinių medžiagų – kalio, šalinančio skysčius iš organizmo, kalcio, magnio, geležies, vitamino C, stangrinančio audinius, ir vitamino B, stiprinančio nervus. Ypač daug gyvybiškai svarbių medžiagų išlieka folijoje su lupenomis keptose bulvėse, kurios išbrinksta virškinamajame trakte ir gerina maisto virškinimą.

Tikėkimės, visi, prieš vasarą besilaikantys dietos, bulvių valgyti nebebijos ir išmėgins siūlomus kelis bulvių patiekalų receptus:

  • Balandėliai su bulvėmis

5 bulvės, 2 svogūnai, pusė stiklinės grietinės, šlakelis pieno, šaukštas miltų,100 g fermentinio sūrio, kopūstas, aliejus, druska, pipirai.

Bulves išvirkite, sugrūskite, gerai išmaišykite su pienu ir pjaustytais bei pakeptais aliejuje svogūnais. Šio įdaro įdėkite į balandėlių vidų ir 10 – 15 minučių troškinkite orkaitėje apibertus tarkuotu sūriu. Skanaus!

  • Prancūziškai keptos bulvės

Sepnynias vidutines bulves išvirkite ir karštas sumalkite mėsmale. Suplakite du kiaušinius, įpilkite po du šaukštus vandens, krakmolo, aliejaus, pieno, pasūdykite, įberkite daug pipirų, sukrėskie į bulvių masę ir išminkykite. Šią tešlą dėkite šaukšteliu į aliejų ir kepkite, kol pagels.

  • Daržovių vyniotinis

Išvirkite neluptas bulves, užminkykite tąsią tešlą. Galite įberti miltų. Sutarkuokite morką, salierą, smulkiai supjaustytą kopūstą, griežinėliais supjaustytą svogūną pakepkite aliejuje. Visas daržoves sukrėskite į puodą ir patroškinkite. Baigdami troškinti įpilkite pomidorų padažo, paskaninkite prieskoniais. Troškinys turi būti tirštas. Bulvių tešlą iškočiokite, uždėkite sluoksnį troškinio, suvyniokite ir kepkite orkaitėje, kol pagels.