Bulvių patiekalai skanūs, nebrangūs ir greitai paruošiami. Paneigsime mitą, kad juos valgydami priaugsite svorio. Folijoje keptos bulvės arba bulvės su moliūgais? Tai išgirdus varva seilės. Be to, bulvės stangrina odą, stiprina nervus. Valgydami bulvių patiekalų tikrai nepriaugsite svorio, nes jie turi nedaug kalorijų.
Tikėkimės, visi, prieš vasarą besilaikantys dietos, bulvių valgyti nebebijos ir išmėgins siūlomus kelis bulvių patiekalų receptus:
5 bulvės, 2 svogūnai, pusė stiklinės grietinės, šlakelis pieno, šaukštas miltų,100 g fermentinio sūrio, kopūstas, aliejus, druska, pipirai.
Bulves išvirkite, sugrūskite, gerai išmaišykite su pienu ir pjaustytais bei pakeptais aliejuje svogūnais. Šio įdaro įdėkite į balandėlių vidų ir 10 – 15 minučių troškinkite orkaitėje apibertus tarkuotu sūriu. Skanaus!
Sepnynias vidutines bulves išvirkite ir karštas sumalkite mėsmale. Suplakite du kiaušinius, įpilkite po du šaukštus vandens, krakmolo, aliejaus, pieno, pasūdykite, įberkite daug pipirų, sukrėskie į bulvių masę ir išminkykite. Šią tešlą dėkite šaukšteliu į aliejų ir kepkite, kol pagels.
Išvirkite neluptas bulves, užminkykite tąsią tešlą. Galite įberti miltų. Sutarkuokite morką, salierą, smulkiai supjaustytą kopūstą, griežinėliais supjaustytą svogūną pakepkite aliejuje. Visas daržoves sukrėskite į puodą ir patroškinkite. Baigdami troškinti įpilkite pomidorų padažo, paskaninkite prieskoniais. Troškinys turi būti tirštas. Bulvių tešlą iškočiokite, uždėkite sluoksnį troškinio, suvyniokite ir kepkite orkaitėje, kol pagels.