Įvairiais prieskoniais gardinto aliejaus galima nusipirkti ir parduotuvėje, bet daug įdomiau pačiam tokio pasigaminti. Juolab, kad prieskoninių žalumynų dabar tikrai netrūksta. Beje, jei pasirinksite įdomios formos skaidraus stiklo butelius, aliejaus galėsite neslėpti spintelėje – jis bus tikra virtuvės puošmena.
Pasirinktus prieskonius reikia dėti į gerokai pašildytą aliejų ir bent porą savaičių palaikyti kambario temperatūroje. Per tiek laiko aliejus prisigers priekonių kvapo ir tiks įvairiems patiekalams skaninti. Prieskoninių žalumynų nesmulkinkite, merkite šakeles – gražiau atrodys. Kitus priedus pjaustykite šiaudeliais ar kvadratėliais.
5 prieskonių mišinių aliejui gardinti:
Aliejus tinka kiaulienos, jautienos ir žvėrienos patiekalams.
Aliejus tinka veršienos ir triušienos patiekalams.
Aliejus tinka šviežių daržovių salotoms ir paukštienos patiekalams.
Aliejus tinka elnienos, avienos patiekalams, paštetui, dešrelėms kepti.
Aliejus tinka ryžių, makaronų, bulvių patiekalams, daržovių troškiniams.