Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Aromatizuotas aliejus

Įvairiais prieskoniais gardinto aliejaus galima nusipirkti ir parduotuvėje, bet daug įdomiau pačiam tokio pasigaminti. Juolab, kad prieskoninių žalumynų dabar tikrai netrūksta. Beje, jei pasirinksite įdomios formos skaidraus stiklo butelius, aliejaus galėsite neslėpti spintelėje – jis bus tikra virtuvės puošmena.

 

Pasirinktus prieskonius reikia dėti į gerokai pašildytą aliejų ir bent porą savaičių palaikyti kambario temperatūroje. Per tiek laiko aliejus prisigers priekonių kvapo ir tiks įvairiems patiekalams skaninti. Prieskoninių žalumynų nesmulkinkite, merkite šakeles – gražiau atrodys. Kitus priedus pjaustykite šiaudeliais ar kvadratėliais.

 

5 prieskonių mišinių aliejui gardinti:

 

  • Šviežių gelsvių šakelė, 2 anyžių žvaigždutės, laurų lapelis, 3 kvapieji pipirai, 5 šviežios kadagių uogos, 5 česnakų skiltelės, 5 maži svogūnėliai, citrinos žievelės geltonasis sluoksnis (nuskustas ilgomis juostelėmis).

Aliejus tinka kiaulienos, jautienos ir žvėrienos patiekalams.

 

  • 5 kardamonų sėklos, šaukštelis kmynų, šviežių krapų šakelė, krienų šaknies gabaliukas, 3 kvapieji pipirai, laurų lapelis, šviežių mairūnų šakelė, šviežių pipirmėčių šakelė.
  •  

Aliejus tinka veršienos ir triušienos patiekalams.

 

  • Šviežių bazilikų šakelė, citrinos žievelės geltonasis sluoksnis, 5 kvapieji pipirai, 4 – 5 česnakų skiltelės.

Aliejus tinka šviežių daržovių salotoms ir paukštienos patiekalams.

 

  • Imbierų šaknies gabaliukas, šviežių juozažolių (vaistinių yzopų) šakelė, 5 šviežios kadagių uogos, šaukštelis kalendros grūdelių, šaukštelis juodųjų pipirų grūdelių, 5 česnakų skiltelės.

Aliejus tinka elnienos, avienos patiekalams, paštetui, dešrelėms kepti.

 

  • Po pusę raudonųjų, geltonųjų ir žaliųjų paprikų ankšties (išėmus sėklas supjaustyti vienodo dydžio kvadratėliais), šviežių petražolių šakelė, šviežių krapų šakelė, keli salierų lapeliai, šaukštelis juodųjų pipirų grūdelių, citrinos žievelės geltonasis sluoksnis.

Aliejus tinka ryžių, makaronų, bulvių patiekalams, daržovių troškiniams.