Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Veido odos priežiūra

 

veido prieziuraTai, kad senstame, labiausiai išduoda ne akys, figūra, o oda. Pirmųjų jos senėjimo požymių visiems atsiranda skirtingame amžiuje, bet dažniausiai apie trisdešimtuosius gyvenimo metus. Klinikiniu požiūriu oda pradeda senti tada, kai pradeda plonėti hidrolipidinė plėvelė (oda išsausėja) ir ima storėti raginis odos sluoksnis. Pamažu silpnėja odos tonusas, atsiranda raukšlių, tada ir susimąstom, kaip pasipriešinti šiam procesui, kaip išlaikyti pradedantį nykti grožį. Pirmiausia reikėtų atkreipti dėmesį į savo gyvenimo būdą: ką valgome, kiek laiko miegame, kaip ilsimės. Brandesniame amžiuje reikalingas didesnis gyvenimo komfortas tiek mums patiems, tiek mūsų odai. Todėl pirmiausia atsisakykite žalingų įpročių: alkoholio, kelių puodelių labai stiprios kavos per dieną, meskite rūkyti. Stenkitės maitintis sveikesniu ir natūralesniu maistu, į kasdienį maisto racioną įtraukite daugiau įvairių aliejų, žuvies produktų, daržovių. Dažniau būkite gryname ore, sportuokite, nepiktnaudžiaukite aktyviais saulės spinduliais, pirtimis ar soliariumais, nes, jais naudojantis nesaikingai, odai galime pakenkti. Vasarą žmonės tampa gražesni. Ir taip norisi tą gražią ir pailsėjusią odą, jos elastingumą bei gyvybingumą išlaikyti kuo ilgiau. Tam imamės visų mums žinomų priemonių, ir viena iš jų - veido kaukės. Labai svarbu kokybiška kosmetika, skirta veido odai prižiūrėti. Ji atlieka daugelį funkcijų: skatina ląstelių atsinaujinimą, gerina odos cirkuliaciją, stabdo senėjimą, odą padengia hidrolipidine plėvele - ji sulaiko drėgmę odos viduje ir neleidžia jai išgaruoti. Vyresniame amžiuje oda būna ne tik sausesnė, bet ir jautresnė, todėl rinkitės kuo švelnesnius kremus. Tai padės apsisaugoti nuo alergijos. Labai svarbu naudoti ne tik drėkinamuosius, bet ir maitinamuosius kremus bei kaukes - jas galima tepti kas antrą dieną. Nepamirškite rytą ir vakarą paakių zonas patepti specialiu paakių kremu ar želė. Šaltą rudenį bet kokiai odai, o ypač vyresnio amžiaus, pradeda trūkti vitaminų, todėl reikia naudoti kremus, kurių sudėtyje yra vitaminų E, saugančio nuo žalingų laisvųjų radikalų poveikio, neleidžiančio atsirasti raukšlėms, D, kuris padeda atsinaujinti odos ląstelėms, C, sugrąžinančio odai stangrumą, A, saugančio odą nuo sausėjimo. Prieš perkant kremą patartina atlikti testą. Patepkite juo vidinį riešo paviršių ar už ausies kaušelio. Jei per dvi paras oda neparaus ir neįvyks kita alerginė reakcija, - vadinasi, šis kremas jums tinka.

Keletas patarimų odai prižiūrėti:

Venkite stipraus šarminio muilo. Yra nuomonių, kad veido geriau neplauti paprastu vandeniu, tik virintu.

Rytą veido odą atgaivinkite ir nuvalykite švelnia valomąja emulsija ar kosmetiniu pieneliu.

Atsisakykite losjonų, kuriuose yra alkoholio.

Nepiktnaudžiaukite odos valymu - pilingu.

Odą nuolat maitinkite (rudenį, žiemą - ryte), drėkinkite (rudenį, žiemą - vakare). Negalima patepus drėkinamuoju kremu žiemą eiti į lauką.

Kartą per savaitę pasidarykite maitinamąją kaukę.

Saugokite odą nuo dulkių, aktyvios saulės, didelių temperatūros svyravimų.

Palepinkite odą arbatžolių nuovirais. Labai tinka ramunėlių, medetkų nuovirai - jie kartu ir dezinfekuoja.

Jauname amžiuje paprastai veido oda būna dažnai spuoguota. Juos galima gydyti trispalvės laukinės našlaitės arbata. Nuo seno manoma, kad trispalvės našlaitės antpilas "valo kraują", todėl oda pasidaro gražesnė, dingsta spuogai. Be to, šios vaistažolės nuoviras šalina iš organizmo toksinus, gerina medžiagų apykaitą.