Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Šiek tiek apie sūrius

  • Jei praradote apetitą, valgykite aštrių sūrių.
  • Pjaustydami rokforo sūrį, peilį suvilgykite karštu vandeniu.
  • Prieš tarkuodami sūrį, trintuvę patepkite aliejumi.
  • Nepjaustykite sūrio iš anksto: jo gabalėliai džiūsta, netenka skonio ir aromato.
  • Sūris neišdžius, jei jį suvyniosite į drobę, suvilgytą pasūdytu vandeniu arba įdėsite į specialų uždengiamą indą. Kad sūris neišdžiūtų, galite jį laikyti tiesiog pakuotėje.
  • Apdžiūvęs sūris vėl pasidarys minkštas, jei jį kuriam laikui įmerksite į šviežią arba rūgusį pieną.
  • Sudžiūvusį brinzą sutarkuokite ir užpilkite trupučiu pieno. Įdėkite gabalėlį sviesto. Užvirinkite. Gautas padažas labai tinka makaronams užpilti. Be to, brinza bus skanesnė ir ne tokia sūri, jei prieš valgį pamirkysite ją karštame vandenyje.
  • Jokiu būdu neužpilkite brinzos verdančiu vandeniu, nes susitrauks baltymai, sumažės riebumas, taip pat sumažės ir maisto medžiagų. Brinzos skonis suprastės.
  • Jeigu sergate hipertonija, širdies ir inkstų ligomis, skrandžio opa, nežiūrint to, kad brinza malonaus skonio, nevalgykite jos, nes brinzoje yra druskų, kurios sulaiko organizme vandenį, erzina skrandžio gleivinę, sunkina inkstų veiklą.