Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Pienas - grožiui ir sveikatai.

 

pieno voniaAr susimąstėte, kodėl apie puikiai atrodančias moteris sakoma: "Lyg iš pieno plaukusi". Neskubėkime tai pavadinti juoku - joks kitas produktas nėra toks svarbus mūsų organizmo grožiui ir gerai savijautai kaip pienas. Akivaizdu, kad išvaizda priklauso nuo bendros organizmo savijautos. Pienas, jame esančios maistinės medžiagos bei vitaminai - tai geros savijautos pagrindas, o gera savijauta ir grožis neatsiejami. Gaivinanti, drėkinanti, vėsinanti ir jauninanti pieno kosmetika populiari nuo neatmenamų laikų. Natūralūs pieno produktai ypač tinka vasarą, kai oda netikėtai nukenčia nuo saulės spindulių. Pieno produktuose esanti pieno rūgštis, proteinai, B grupės vitaminai, mikroelementai drėkina ir skatina atsinaujinti net giliuosius odos sluoksnius. Naudingosios kefyro, varškės, jogurto, pasukų medžiagos gerina odos kraujo apytaką, reguliuoja kalogeno ir elastano gamybą, balina pigmentines dėmes, naikina strazdanas. Saulės spindulių sužalotą odą natūralios pieno produktų kaukės veikia kaip gydomasis balzamas: vėsina, lygina, sutraukia nuo karščio išsiplėtusias kraujagysles, atkuria drėgmės pusiausvyrą. Garsusis Avicena buvo įsitikinęs, kad pienas ir jo produktai - geriausias maistas pagyvenusiems žmonėms, nes pristabdo senėjimą. Beje, pienas buvo naudojamas ir priešnuodžiams gaminti. Dėl išskirtinių maisto savybių pienas buvo vadinamas "baltuoju krauju", gyvenimo eliksyru, sveikatos šaltiniu. Lietuvos gyventojams pienas - pagrindinis kalcio šaltinis. Tai puiki priemonė nuo osteoporozės. Norintys sveikai maitintis turėtų per dieną suvartoti po tris porcijas pieno ar jo produktų: stiklinę pieno, 150 g indelį jogurto, 30 g sūrio, varškės. Tačiau geriau rinktis neriebų pieną. Reguliariai naudodamos pieną ir jo rūgščiuosius produktus - jogurtą, varškę, kefyrą - netrukus pasijusite sveikesnės.

Keletas receptų pasinaudoti pieno produktų teikiama nauda:

* Kefyro vonia kūnui ypač veiksminga nudegus visą kūną. Litrą kefyro ir du šaukštelius skysto medaus supilti į drungno vandens sklidiną vonią. Joje gulėti 15-20 min. Vonia gaivina ir lygina odą.

* Varškės kaukė veidui. Pusę pakelio varškės išsukti su atvėsusia žaliąja arbata. Košele ištepti veidą, kaklą. Saugoti paakius ir lūpas. Kaukė maitina, drėkina ir šiek tiek šviesina odą.

* Varškės kaukė riebiai odai. Pusę puodelio varškės sumaišyti su trimis šaukštais agurkų ir šaukšteliu citrinos sulčių. Košele ištepti veido ir kaklo odą. Po 10 min. nusiprausti vėsiu virintu vandeniu. Kaukė sugeria veido odos riebalus, valo užsikimšusias poras, balina pigmentines dėmes.

* Pasukų tonikas švelniai valo nešvarią, ramina linkusią į uždegimus odą. Tris šaukštus pasukų sumaišyti su šaukšteliu citrinos sulčių. Toniku valyti veidą iš ryto ir vakare.

* Suskirdusias rankas gydo pasukų pavilgo kompresai.

* Nuo saulės suskirdusias lūpas atgaivins varškės ir medaus kaukė. Šaukštelį varškės išsukti su šaukšteliu medaus ir storai nutepti lūpas. Laikyti 10-15 min.

* Pažeistus plaukus stiprina jogurto kaukė: indelį natūralaus jogurto įtrinti į galvos odą, apsukti polietilenu ir apvynioti rankšluosčiu. Po 20 min. perskalauti plaukus šiltu vandeniu.