Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Patarimai iš viso pasaulio

Kiekviena tauta turi savų, laiko patikrintų sveikatos ir ilgaamžiškumo receptų. Kai kurie jų iš tiesų vertingi ir veiksmingi!

Korėja

Norite neturėti antsvorio? Išmeskite keptuvę!Korėjietiška virtuvė laikoma sveikiausia pasaulyje, mat čia beveik viskas verdama: ne tik ryžiai, bet ir daržovės, žuvis, mėsa. Pastarosios valgoma labai nedaug. Populiariausias baltyminis produktas – jūros gėrybės. Būtinas kiekvieno patiekalo priedas yra kimči – korėjietiškas daržovių marinatas. Jis skiriasi nuo mums įprasto acto marinato – daržovės fermentuojamos su daug česnakų, aitriųjų paprikų ir trupučiu aliejaus. Ar kimči turi įtakos figūrai? Kai kurie mokslininkai mano, kad taip: aštrūs prieskoniai ne tik spartina medžiagų apykaitą, bet ir mažina apetitą.

Gruzija

Gersi rūgpienio – ilgiau gyvensi. Adžarija – ilgaamžių tėvynė. Mokslininkai suka galvas, kas šios Gruzijos srities gyventojams padeda sulaukti garbingo amžiaus. Geri genai? Kalnų oras? Galbūt. Bet yra dar vienas dalykas – maconis (artimiausias kefyros ir jogurto „giminaitis“), kurio čia geriama išties daug. Šiame produkte yra acidofilobakterijų, padedančių virškinti maistą. Nustatyta, kad jei žarnyne šių mikrooganizmų yra užtektinai, labai sulėtėja žarnyno ląstelių senėjimas, organizmas iš bet kokio maisto pasisavina daugiau vertingų medžiagų.

Prancūzija

Valgykite neskubėdami – išvengsite virškinimo sutrikimų. Prancūzai patiria mažiau stresų, nes jų gyvenimo būdas truputį lėtesnis nei kitų europiečių ar amerikiečių. Panašiai kaip italai, ispanai ar graikai, prancūzai labai vertina dviejų valandų trukmės pertrauką, per kurią galima ramiai pavalgyti ir kaip reikiant pailsėti. Manoma, kad nuo virškinimo sutrikimų prancūzus saugo ne tik ramybė, bet ir gausiai vartojamos daržovės bei...garstyčios. pasirodo, šis prieskonis stimuliuoja skrandžio sulčių išsiskyrimą, gerina virškinimą, sužadina kasos veiklą, todėl šioje šalyje retai skundžiamasi virškinimo sutrikimais, sergama skrandžio ir dvylikapirštės žarnos opalige.

Graikija

Alyvų aliejus ir žuvis – skanu ir sveika. „Skystasis auksas“ – taip vadinamas alyvų aliejus, kurio graikai suvartoja daugiausia pasaulyje. Be to, jie valgo daug žuvies ir jūros gėrybių. Salotų, pomidorų, baklažanų ir vaisių. Mėsą dažniausiai kepa ant grotelių. Nacionalinėje virtuvėje vartojama daug prieskonių, ypač anyžių. Beje, graikai mėgsta pankolių arbatą, kuri gerina virškinimą. Manoma, kad būtent dėl tokių mitybos įpročių graikai rečiau serga širdies ligomis, skrandžio opa ir astma.

 

Ispanija

Popiečio miegas – balzamas širdžiai. Mėgstate pasnausti po pietų? Tai – ne silpnybė, o labai geras įprotis. Pavyzdžiui, ispanams (kaip ir daugelio kitų Viduržemio jūros regiono šalių gyventojams) popiečio miegas (siesta) – šventas dalykas. Medikai mano, kad greičiausiai dėl to ispanai daug rečiau serga širdies ir kraujagyslių ligomis. Tyrimais patvirtinta, kad siesta – geriausias vaistas nuo hipertenzijos. Be to, pastebėta, kad popiečio miegas gelbsti ir nuo streso.

Kinija

Žemės riešutai naudingi akims. Kinai teigia, kad žemės riešutai, kurių nemažai dedami į kinų virtuvės patiekalus, padeda jiems išvengti akių ligų. Mokslininkai mano, kad jų įsitikinimas pagrįstas: žemės riešutuose gausu B grupės vitaminų, būtinų normaliai regėjimo nervo veiklai.

Pietų Amerika

Kava lengvina kvėpavima. Pietų Amerikos žmonės daug rečiau nei kitų šalių gyventojai serga astma. Mat jie, gyvendami šalia didžiulių kavos plantacijų, išgeria nemažai šio kofeino turinčio gėrimo. Jau nustatyta, kad kofeinas panašiai, kaip ir dauguma vaistų nuo astmos – atpalaiduoja kvėpavimo takų raumenis ir lengvina kvėpavimą.