Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Nepatogių batų poveikis kojoms

Jaučiate, kad ilgiau pavaikščiojus ima mausti kojas? Tikriausiai nelabai atidžiai rinkotės batus. Ortopedų teigimu apie 80%žmonių turi problemų su kojomis ir dažniausi to kaltininkai būna nepatogūs batai. Kaip sumažinti avalynės keliamus nepatogumus?

Aukštakulniai

Dažna moteris mėgsta avėti aukštakulnius batelius, tačiau juos avint kūno svoris pasiskirsto netolygiai ir didesnė jo dalis tenka priekinei pėdos daliai, o tai keičia įprastinę stovėseną. Jei dažnai avite aukštakulnius, ilgainiui gali atsirasti kojų mėšlungis, nugaros skausmai, užsispausti nervai pėdų srityje. Taip pat yra galimybė sutrumpėti pėdų raiščiams, o tuomet ir avint žemakulnius skaudės kojas. Dėl išvardintų priežasčių batelius aukštesniais nei 5 cm kulnais patartina pasilikti ypatingoms progoms. Jei dievinate aukštakulnius ir negalite be jų nė dienos, darykite tempimo pratimus blauzdoms: dešimt kartų tai pasikelkite tai nusileiskite pirštų galais. Sumažinti pėdoms tenkantį krūvį galite į aukštakulnius batelius įdėjusi specialias silikonines pagalvėles.

Platformos

Tokiuose batuose pėda yra nepaslanki, todėl neatsargiai kryptelėjus galima susilaužyti arba išsisukti kulkšnį. Perkant batus su platforma verčiau rinktis kamštines platformas, nes jos pasižymi minkštumu ir geresnėmis amortizacijos savybėmis. Atminkite, kad šiek tiek išlenktas padas teikia daugiau laisvės judančioms kojoms.

Plokščiapadžiai („balerinos“)

Dabar labai populiarūs taip vadinami balerinų bateliai. Tačiau jie ne tik gražūs, bet ir turi trūkumų. Tokie bateliai nesuteikia pėdų skliautui atramos bei stabilumo, bet to šių batelių padai yra labai ploni ir juose nėra amortizatorių, tad didelis krūvis tenka sąnariams. Norint išvengti šių negalavimų, vertėtų paieškoti pagal pėdą suformuotų plokščiapadžių paminkštintu vidumi arba naudoti specialius vidpadžius, kurie suteiks bent šiokią tokią atramą pėdai.

Smailianosiai aukštakulniai

Šitokie bateliai tinka nebent vakarui, o ne kasdieniam avėjimui, nes pirštai ateityje tikrai nedėkos. Kadangi jie būna suspausti ir trinasi, gali suragėti pirštų oda, įaugti nagai. Jei jums patinka smailianosiai bateliai, rinkitės natūralios odos, nes jie minkštesni ir koja nebus taip suspausta, kruopščiai atlikite pedikiūrą, nagus kirpkite tiesiai, pernelyg jų nenutrumpinkite.

Šlepetės per pirštą

Jos taip nekaltai atrodo, tačiau gali pridaryti tiek pat žalos, kaip ir bet kurie kiti nepatogūs bateliai. Avint tokias šlepetes dažnai nepavyksta išvengti tarpupirščio nutrynimų. Verčiau rinkitės įsispiriamas šlepetes.