Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Ligų diagnostika pagal nagus

Ligų diagnostika pagal nagus – ne mitas. Šis ligų nustatymo būdas iš tikrųjų egzistuoja tradicinėje kinų medicinoje, tik jis nėra savarankiškas metodas, o viena sudedamųjų ištisos diagnostinės sistemos dalių. Tarkim, jei žmogaus nagas kvadratinės formos, prieš diagnozuojant galimą onkologinį susirgimą būtina apžiūrėti akies rainelę. Akies rainelės diagnostika (iridodiagnostika) patvirtina iš nagų išskaitomą informaciją. Didžiausias šio metodo pranašumas – galimybė numatyti ligą ankstyvoje jos stadijoje, tai yra dveji treji metai iki akivaizdžiai pasireiškiant ligai. O tai labai svarbu žmogaus sveikatai ir net gyvybei.

Paaiškinti, kodėl nagų pakitimai siejami su ligomis, tradicinė medicina negali, kadangi moksliškai ši sritis nėra tvirta. Vienintelė tradicinė kinų medicina turi atsakymą į šį klausimą. Teigiama, kad kiekvienas energinis kanalas, einantis į rankų pirštus, turi tiesioginių sąsajų su vienu ar kitu organu. Todėl informacija apie tų organų pakitimus atsispindi ir ant nago plokštės. Pavyzdžiui didelis, išgaubtas nagas reiškia plaučių tuberkuliozę. Jei šalia nago šaknies esanti balta dalis yra didelės mėnulio formos – plaučių tuberkuliozė įgimta. O štai ploni, blizgantys, tarsi bespalviu laku padengti nagai byloja apie sunkų kepenų susirgimą – hepatitą (geltą). Tradicinės kinų medicinos išpažinėjai ištisus amžius stebėjo ir kaupė išorinius vidaus ligų požymius, nustatyta apie trisdešimt nagų patologijų, pagal kurias galima tiksliai nustatyti ligą.

Iš nagų taip pat galima gana tiksliai sužinoti, kada sutriko vidaus organai. Pavyzdžiui, jei pakito nago spalva, ta liga apėmė per pastarąjį mėnesį. Jei pakito nagų struktūra, forma, nago plokštelės reljefas – rimta chroniška liga brendo keletą metų. Jei organizmas siunčia tokių ženklų, į juos būtinai reikia atsižvelgti, išsitirti – susirūpinti sveikata.

Nagų diagnostika gali daug pasakyti ir apie genetiškai įgimtas ligas. Pavyzdžiui, chroniški alkoholikai ir jų vaikai turi tą pačią nagų formą. 60 procentų diabetu sergančių vaikų taip pat turi tą pačią nagų formą. Žinoma, tai nereiškia, kad vienus anksčiau ar vėliau reikės gydyti nuo alkoholizmo, o kitus – nuo cukrinio diabeto. Bet pagal šiuos požymius galima pasakyti, ar liga yra įgimta, ar „užgyventa“, o tai turi įtakos ją gydant.

Norint nustatyti ligą pakanka palyginti jūsų nagų plokštelę su pateikiamais aprašais. Tačiau tikslią diagnozę gali pateikti tik specialistas, turintis didelę tokio darbo patirtį. Be to, nevalia vadovautis vienu metodu ir apie ligą spręsti tik pagal nagus. Tiksliai liga nustatoma remiantis trimis keturiais diagnostikos metodais.

  1. Normalus nagas – jūs sveikas.
  2. Trumpas, plokščias nagas – organiniai širdies sutrikimai.
  3. Didelis mėnuliukas – tachikardija (dažnas širdies plakimas).
  4. Mėnuliuko nebuvimas – širdies neurozė.
  5. Didelis išgaubtas nagas – plaučių tuberkuliozė.
  6. Didelis išgaubtas nagas su dideliu baltu išlinkimu ties šaknimi – įgimta tuberkuliozės forma.
  7. Kreivas, plokščias nagas – bronchų astma.
  8. Aukštas ritinio formos nagas – gali laukti onkologinės ligos.
  9. Įlenktas nagas – paveldėtos alkoholizmo formos.
  10. Suplotas, suskaldytas nagas – organizme gali būti kirmėlių.
  11. Šlakų (druskų) sluoksniai ant nago – ūmios virškinamojo trakto ligos.
  12. Pailgėjęs nagas – cukrinis diabetas.
  13. Bevardžio piršto nagas pusiau apskritos formos – inkstų patologija.
  14. Banguotas nagas – reumatizmas.
  15. Dryželiai ir taškeliai – blužnies ir plonosios žarnos sutrikimai.
  16. Dryželiai be taškelių – žarnyno ligos.