Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Kvapiosios arbatos

Štai aštuoni veiksmingiausi prieskoniai ar jų deriniai. Išsirinkite tą, kuris labiausiai patinka ir vietoj užkandžiavimo užsiplikykite šviežios arbatos. Alkio priepuoliams kelias bus užkirstas užtikrintai.

  • Imbieras. Džindžerolis, imbiero gumbuose esantis eterinis aliejus, tarsi įjungia pačią didžiausią virškinimo enzimų „pavarą“ ir išjudina riebalų skaidymą.
  • Kardamonas ir kalenda.Rytietiškas prieskonis kardamonas aktyvina virškinimo enzimus ir „atrakina“ riebalų ląsteles. Eteriniai kalendų  aliejai skatina virškinimą.
  • Cinamonas ir aštrieji pipirai. Aromatingasis cinamonas slopina alkio pojūtį, o mažos raudonosios ankštys įskelia virškinimo kibirkštį.
  • Dilgėlės, gvazdikėliai ir apelsinų žievelė.Žali „piktžolių“ lapeliai švelniai varo skysčius ir prisideda prie organizmo apsivalymo. Be to, stimuliuoja medžiagų apykaitą ir aktyvina virškinimą. Ir dar – žadina riebalams deginti reikalingų hormonų gamybą. Valomąjį efektą sustiprina ir itin malonų aromatą suteikia eteriniai gvazdikėlių bei apelsinų žievelės aliejai.
  • Rozmarinai ir kinrožės.Turintis eterinių aliejų, organinių rūgščių ir karčiųjų medžiagų rozmarinas – puikus žvalintojas, išjudinantis ir kraujotaką, ir medžiagų apykaitą. Manoma, kad kinrožių žieduose yra tokių pat kraujagysles palankiai veikiančių medžiagų, kaip ir raudonajame vyne ar vynuogių sultyse. Žieduose esantys antioksidantai palankiai veikia cholesterolio lygį.
  • Žalieji pipirai ir pankoliai. Pipirų aštrumas duoda impulsą medžiagų apykaitai ir stiprina organizmą. Eterinia pipirų aliejai žadina virškinimą, o eteriniai pankolių aliejai švelniai atpalaiduoja ir raminamai veikia visą skrandžio ir žarnyno traktą.
  • Anyžiai ir mėtos.Anyžiai  skatina virškinimą, o rauginės medžiagos esančios mėtų lapeliuose, neleidžia apsnūsti skrandžiui ir žarnynui. Sužadinama ir tulžies gamyba.