Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Celiulitą galima įveikti (2 dalis)

Nenukabinkite nosies ir nekaltinkite savęs, kad suglebusia kūno oda nepasirūpinote anksčiau – tai padaryti niekada nevėlu. Jei imsitės visų stangrinamųjų procedūrų, jau po mėnesio pastebėsite teigiamus rezultatus ir drąsiai galėsite lįsti į seksualų bikinį. Jei perskaitėte pirmąją šio straipsnio dalį, jau tikriausiai nustatėte kokio laipsnio jūsų celiulitas (nors viliamės, kad su šia bėda jums susidurti dar neteko). Dabar aptarsime būdus, kaip celiulitą gydyti.

Tinkama mityba                                                                                                            

Pasiryžusi įveikti celiulitą, karbonadą ar didžkukulius keiskite garuose troškinta ar folijoje kepta žuvimi ar paukštiena, mėgstamus sumuštinius – liesa varške, pagardinta džiovintais vaisiais, įvairių grūdų košėmis, šviežių daržovių, vaisių salotomis.

Kasdien valgykite kuo daugiau kalio turinčių vaisių ir daržovių (špinatų, bananų, t.t.), taip pat turinčių vario bei cinko. Atsisakykite riebaus ir aštraus maisto, vartokite kuo mažiau druskos ir cukraus. Venkite saldžių, rukytų ir konservuotų produktų. Vartokite daug skysčių. Gerkite ne tik negazuotą mineralinį vandenį (iki 1,5 lper dieną), bet ir įvairias žolelių arbatas. Vakarais tiktų išgurkšnoti puodelį beržų lapų ar specialios liekninamosios arbatos, o rytais – stiklinę virinto vandens su vienos citrinos sultimis.

Procedūros grožio salone:

  • Vakuuminis masažas. Atliekamas specialiu aparatu. Labai tinka 2 – ojo ir 3 – ojo laipsnio celiulitui gydyti. Aparatu masažuojant pažeistą odą, į audinius priplūsta daugiau kraujo, dėl to pagerėja medžiagų apykaita, intensyviau ima tekėti limfa, sparčiau dega riebalai.
  • Įvyniojimai su jūros dumbliais.Dažniausiai specialiais jūdų dumblių tripalu įmirkytais tvarsčiais apvyniojamas visas kūnas ir pabūnama 40 – 50 minučių. Sušilus odai, paspartėja medžiagų apykaita, kraujotaka, sparčiau dega riebalai.
  • Guminių taurių terapija.Efektyvus, tačiau gana skausmingas celiulito gydymo būdas. Masažuojant gumine taure, suaktyvėja periferinė kraujotaka, pagerėja limfos ir skysčių tekėjimas tarp audinių, raumenų tonusas.

Grožio procedūros namuose:

  • Stangrinamasis masažas. Jį darykite kasdien, kol pastebėsite, kad oda pagražėjo. Kad masažo poveikis būtų stipresnis, įsigykite specialaus masažo aliejaus, kuriame yra vienos ar kelių rūšių eterinių aliejų – jie ne tik veikia riebalinio sluoksnio ląsteles, bet ir stimuliuoja odos kraujotaką, šalina šlakus ir skysčių perteklių. Beje, švelnus eterinių aliejų aromatas gerina nuotaiką, nuteikia optimistiškai, todėl kyla noras masažą kartoti kuo dažniau. Masažas vyksta taip: atsigulkite, kojas sulenkite per kelius ir nuo jų sėdmenų link abiejų rankų krumpliais masažuokite šlaunis sukamaisiais judesiais. Apie penkias minutes ta pačia kryptimi žnaibykite odą abiejų rankų pirštais. Dar penkias minutes intensyviai maigykite šlaunis nuo kelių sėdmenų link. Galiausiai pirštais, paskui ir plaštakos kraštu šlaunis ir sėdmenis ta pačia kryptimi energingai pastuksenkite. Baigdama abiejų rankų krumpliais sukamaisiais judesiais pamasažuokite sėdmenis.
  • „Šlapias masažas“.„Apelsino žievelės“ odą patogu masažuoti maudantis po dušu. Tam įsigykite specialų masažuoklį su guminiais dantukais ir stangrinamąja dušo želė. Ja ištrinkite drėgną odą, tada masažuokliu sukamaisiais judesiai masažuokite nuo kelių sėdmenų link bent penkias minutes.
  • Preparatai nuo celiulito.Stangrinamuosiuose preparatuose nuo celiulito veikliosios medžiagos dažniausiai būna kofeinas (aktyvina kraujotaką, limfos tekėjimą), jūros dumblių (šalina iš organizmo nuodingas medžiagas) ir ginkmedžio lapų (gerina kraujotaką ir medžiagų apykaitą) ekstraktai, deguonis (skaido riebalus, skatina limfos tekėjimą), guamas (mažina riebalų sankaupas, tonizuoja odą).