Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Patarimai, kaip prižiūrėti akmens ir keraminėmis plytelėmis klotas grindis

· Akmenines ar akmens masės plytelėmis klotas grindis reikėtų valyti vos drėgna grindų šluoste arba dulkių siurbliu su specialiais minkštais šereliais, kurie nebraižytų dangos paviršiaus.

· Plaunant tokias grindis pernelyg drėgna šluoste gali atsirasti dėmių. Akmenyje yra druskų, jos išdžiūdamos palieka žymių, tad išplovus grindis ar išsiliejus vandeniui reikia nedelsiant nusausinti medvilnine šluoste.

· Akmenines ir keramines plyteles valykite tik specialiai tam skirtomis priemonėmis, nenaudokite stiprių valiklių su rūgštimis ir granulėmis. Tokie valikliai gali pažeisti paviršių, išėsdinti cemento masę tarp plytelių. O ten – puiki vieta kauptis nešvarumams ir veistis pelėsiui, todėl atsiradus įtrūkimams tarpeliuose juos reikia nedelsiant užglaistyti.Plyteles

· Glazūruotas plyteles geriausia valyti pasta, o ne šveičiamaisiais milteliais: jie gali subraižyti paviršių. Itin purvinas grindis nušveiskite stipriais šarminiais valikliais. Tiesa, iš pradžių atidžiai perskaitykite instrukciją ir priemonę išbandykite nedideliame plote mažiausiai matomoje vietoje.

· Svarbu pasirinkti ne tik speicialius valiklius, bet ir tinkamas šluotas, kempines ir šluostes.

· Plytelių mozaiką valykite šiltame vandenyje sudrėkinta šluoste, kartą per mėnesį ištrinkite bespalviu impregnantu. Jį galima pasidaryti patiems. Reikės 2 dalių stearino (pusiau skaidrios baltos ar gelsvos riebios medžiagos žvakėms, muilui daryti), 1 dalies parafino, 1 dalies vaško ir 0,25 dalies kanifolijos. Visas sudėtines dalis įkaitinkite metaliniame inde ir išmaišykite. Tada atvėsinkite iki 35 °C temperatūros ir įpilkite 10 dalių terpentino. Kruopščiai išmaišykite – masė turi būti vienalytė. Gautą pastą plonu sluoksniu užtepkite ant grindų ir šepečiu ar šluoste ištrinkite iki blizgesio. Grindys puikiai atrodys ir nebijos vandens.