Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Kaimiškas stilius: jaukumas ir pastovumas ne tik pervargusiems miestiečiams

Kaimiškas stilius – ne naujiena. Iš kartos į kartą jo nenustelbė kitos mados ir jis visuomet turėjo gerbėjų ir pasekėjų, gyvenančių ne kaimo vietovėse. Akivaizdu, kad karštligiškas mūsų gyvenimo tempas ir rūpesčiai skatina vis daugiau žmonių ieškoti saugumo, pastovumo, ramybės ir atsipalaidavimo tarp nuosavų keturių sienų. Kaimiškas stilius tam idealiai tinka.

Kaimiškas stilius yra pakankamai įvairus – angliško vasarnamio tipo, Provanso regiono ar vilos Toskanoje stiliaus, o gal žavitės lietuviškomis XIX a. sodybomis? Tokį stilių namuose susikurti nėra lengva, ypatingai, kai esame paveikti moderno, tačiau įmanoma. Aptarkime, kaip tai padaryti.

Baldai

Baldai, stovintys senuose namuose, pagal kuriuos kuriamas kaimiškas stilius, paprastai paveldimi iš senelių. Jie, aišku, neatrodo nauji, tačiau turi savo dvasią ir puikiai tinka tokio stiliausKaimiskas stilius interjerui. Jei, visgi, seneliai jums baldų nepaliko ir norite susikurti kaimišką interjerą neišleisdami daug pinigų antikvariniams baldams, turėtumėte rinktis medienos baldus. Mediena – natūrali žaliava. Laikui bėgant ji kinta, tad bet koks medinis baldas po tam tikro laiko įgyja savo veidą. Mediniai baldai yra neatsikiriama kaimiško stiliaus dalis.

Medžiagos

Čia galioja taisyklė: leidžiama viskas, kas patinka. Kas teikia pirmenybę dalykiškumui, gali rinktis dryžuotą arba languotą medžiagą, ieškantys šilumos – tamsias žemės spalvas, norintys atsipalaiduoti, pajusti šviežumo ir vėsumo įspūdį – šaltas jūros ir daug baltos spalvos. Svarbu, kad medžiagos būtų natūralios – medvilnė, linas ir t.t. Sintetinis pluoštas nedera prie kaimiško stiliaus.

Grindys ir sienos

Kaimiško stiliaus namų grindis siūloma kloti parketu, medžiu, terakotos ar akmeninėmis plytelėmis. Čia nedera tik kiliminė danga. Atskiri kilimai sukurs jūsų būste jaukias saleles arba taps kojoms maloniu paklotu miegamajame. Sienas tinka dažyti arba dengti medinėmis dailylentėmis. Tapetai čia ne itin dera.