Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Akvariumas - interjero detalė

Jau tapo įprasta matyti akvariumus ne tik namuose, bet ir darbų kabinetuose, biuruose ar laukiamuosiuose. Akvariumas gali tapti interjero ašimi, taip pat sukurti atpalaiduojančią atmosferą patalpoje. Smarkiausiai paplitę yra ant grindų statomi akvariumai. Paprastai įrenginio konstrukciją sudaro spintelė, pats akvariumas ir dangtis-šviestuvas. Neretai daugelio akvariumų spintelės nukreipia žvilgsnį nuo pagrindinės akvariumo dalies.

Geras, tačiau nepigus šios problemos sprendimo būdas yra užsisakyti vienetinę spintelę arba pirkti akvariumą specializuotame salone. Akį traukia natūralaus medžio padėklai, tačiau iš praktiškumo pusės, plastikinis akvariumo pagrindas yra rekomenduojamas dažniau. Tokie akvariumai (150-250 litrų talpos) puikiai atrodo darbo kabinetuose,Aquarium miegamuosiuose ar svetainėse. Be to, šis mažas pasaulėlis galėtų užimti televizoriaus vietą. Interjero dizaino požiūriu įdomiausi yra integruoti akvariumai, ypač kuomet naudojami kaip pertvarėlės tarp kambarių. Dviejų trijų metrų ilgio akvariumas su tinkamai parinktomis žuvytėmis, augalais ir apšvietimu gali būti originali priemonė erdvėms atskirti. Taip pat ir funkcionalu, nes tai puikiai papuoštų abi patalpas. Dažniausiai šiuo tikslu akvariumas įkurdinamas tarp virtuvės ir valgomojo. Kitas akvariumų tipas - akvariumas-diorama. Jis gali būti ir statomas ant grindų, ir įmontuojamas. Tai išskirtinis akvariumas, turintis gaubtą priekinį stiklą, sukuriantis nuostabų pasinėrimo į povandeninį pasaulį efektą. Tokie akvariumai puikiausiai tinka didelėse erdvėse - restoranuose, biuruose ir panašiai. Šie akvariumai puikiai tinka erdviuose vonios kambariuose. Smarkiai populiarėja pakabinami akvariumai, kurie ypač tinka mažoms erdvėms. Vienintelis trūkumas, jog jie negali sverti daug. Tarp jų yra akvariumai-paveikslai, šių plotis paprastai neviršija 15 cm. Interjero ryškiausia detalė gali būti ne tik akvariumo forma ar dydis, bet ir jo gyventojas. Kuriant kambario interjerą naudojantis akvariumu, būtina daug dėmesio skirti jo apšvietimui. Spektrinė lempa padės sukurti tam tikrą, tik jūsų interjerui tinkamą vandens spalvą. Tačiau kuriant bet kokį interjerą ir įsigyjant bet kokį akvariumą pirmiausia reikia pagalvoti apie jo priežiūrą.