Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Žiemos sezonui pasibaigus metas keisti automobilio padangas

padangos, padangu keitimas, sezonines padangosSniegas jau nutirpo, saulė išlenda vis dažniau ir vairuotojai prisimena, jog atėjo metas žiemines padangas pakeisti į vasarines. Kelių eismo taisyklėse numatyta, jog nuo balandžio 1 d. iki balandžio 10 d. dygliuotos transporto priemonių padangos turi būti pakeistos į nedygliuotas. Jei po balandžio 10 d., atvykus į techninę apžiūrą jūsų automobilis dar vis “avės” dygliuotomis padangomis, apžiūros, deja, nepraeisite. Jei pakeisite padangas kiek anksčiau, nei balandžio 1 d., rizikuojate gauti policijos baudą, o jei dar ir avariją sukelsite, draudimas padarytos žalos neapmokės, tad neskubėkite keisti padangų, nes skuba gero irgi nepridės. Atminkite, jog tai padaryti turite būtent nuo balandžio 1 d. iki balandžio 10 d., o ne anksčiau. Žiemines padangas į vasarines būtina pakeisti, nes žieminių padangų stabdymo bei kitos charakteristikos šiltu metų laiku tampa blogesnės negu vasarinių padangų, be to jos tada sparčiau dėvisi. Visa tai kelia pavojų vairuotojų ir keleivių saugumui.

Lietuvoje įvairių firmų, pavyzdžiui, “Pirelli”, “Dunlop”, “Continental”, “Michelin” ir t.t., vasarinių padangų kainos svyruoja nuo 85 iki daugiau nei 1000 litų. Kokias padangas įsigysite priklausys ne tik nuo jūsų piniginės storio, bet ir automobilio dydžio.  R13 pigiausia padanga atsieis apie 90 litų, o R14 pigiausia padanga apie 150-200 litų. Žinoma, kainos priklausys nuo to, kokiame salone jas įsigysite. Verta pirkti brangesnes padangas, kurioms naudojamas aukštos kokybės silicio ir gumos mišinys, nes jos užtikrina kuro sąnaudų sumažėjimą ir saugų važiavimą, ypač tada, kai asfaltas šlapias. Vasarinės padangos gali tarnauti 3-7 sezonus, priklausomai nuo to, kaip dažnai naudosite automobilį. Vienos padangos keitimo kaina, įskaičiuojant balansavimą, automobilių servise jums gali atsieiti nuo 15 iki 25 Lt.