Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Kaip prižiūrėti automobilį vasaros metu?

Vis šiltėjantis oras mums primena, kad neišvengiamai artėja vasara. Būsimi ir esami automobilių vairuotojai džiūgauja galėsiantys pagaliau mėgautis neslidžia kelio danga, neapledėjusiais automobilio langais. Bet reikėtų žinoti, kad šiltuoju metų laiku taip pat gali kilti problemų, ypatingai per didelius karščius. Ką turėtų žinoti vairuotojai apie automobilio priežiūrą vasaros metu?

Padangos. Labai svarbu tinkamai pasirūpinti padangomis. Tikriausiai tą skuba padaryti ne visi, nes ne kartą yra tekę matyti automobilius su žieminėmis padangomis ir vasaros metu, tačiau kiekvienas vairuotojas žino, kad žieminės padangos tinka tik minusinei temperatūrai, o vasarą jau būtina rinktis pliusinei oro temperatūrai skirtas padangas, kurios vadinamos vasarinėmis. Tokie neatsakingi vairuotojai žiemines padangas sunaudos per vieną vienintelį vasaros sezoną. Taip pat padidėja tikimybė, kad netinkamo padangos ims “plaukioti”, o tai gali sukelti nelaimingų atsitikimų.

Keletą kartų per šiltąjį metų sezoną pravartu patikrinti automobilio padangų slėgį. Įsidėmėkite, kad jis turį būti kiek mažesnis, nei šaltuoju metų laiku – nuo karščio oras plečiasi.

Dar vienas dalykas, kurio nedera pamiršti, tai, jog keičiant automobilio padangas, jas laikančių varžtų labai stipriai, tiesiog iš visos sveikatos, priveržti nebūtina. Jums tikrai niekas nejaus pavydo, kai matys besikankinančius kur nors šalikelėje ir bandančius atsukti išsiplėtusį nuo karštos oro temperatūros niekaip nepajudantį iš vietos varžtą.

Kur statyti? Kita dilema, kuri iškyla vasarą, yra automobilio statymo vieta. Labai negerai, jei pasirenkate tokią vietą, kur tiesioginiai saulės spinduliai tiesiog svilinte svilina automobilį. Reikėtų ieškoti kuo vėsesnės vietos. Jei to padaryti nepavyksta, pasirinkite bent jau tokią vietą, kur saulės spinduliai nekristų ant  prietaisų skydelio ir nekaitintų jo.

O jei užklupo vėtra? Tokiu atveju jokiais būdais nestatykite automobilio po medžiais. Stiprus vėjas gali imti ir išversti bent vieną iš jų tiesiai ant jūsų numylėtojo automobilio. Nepatartatina parkuoti automobilio ir labai atviroje erdvėje, nes šitaip galite pasigauti žaibą.

Ar palikti atidarytą langą? Karštą vasaros dieną dažnas vairuotojas palieka atvirą automobilio langą. Deja, Lietuva nepasižymi retu vagysčių skaičiumi. Automobilio langą palikite atdarą tik ten, kur esate ramus, kad jūsų niekas neapvogs.

 

Variklis. Automobilio variklis per karščius tampa itin jautrus. Kaip tik todėl vien prietaisų rodmenimis pasitikėti nepatartina ir kartkartėmis reikėtų pasidomėti ar variklio aušinimo sistemoje yra pakankamai skysčio. Reikėtų patikrinti ir tepalo lygį variklio karteryje. Stenkitės neperkaitinti variklio, nes norėdami suremontuoti savo numylėtinį be poros tūkstančių litų tikriausiai neapsieisite.

Kitos smulkmenos. Vasarą automobilį teks plauti dažniau, nei žiemą, nes jis greičiau apsineša dulkėmis, ant jo dažniau lyja lietus, prikimba įvairiausių vabzdžių. Taip pat labai svarbu, kad stiklų plovimo bakelyje nuolatos būtų pakankamai skysčio, nes bus tikrai nemalonu visą kelią stebėti ant priekinio automobilio stiklo prilipusį vabzdį.

Dar vertėtų paminėti, kad vasara labai tinkamas metas remontuoti automobilį. Tad nepatingėkite nuvežti automobilio pas autmechaniką. Žiemą bus malonu važinėtis techniškai tvarkingu automobiliu.