Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Montuojant dušo kabinas

Yra daugybė būdų įsirengti dušo kabiną vonioje, tačiau tarp pasirinkimų gausos Jums reikia vieno, kuris būtų pritaikytas Jūsų esančiai situacijai ir patogumui. Tai priklauso nuo:
  • kanalizacijos vamzdyno nuolydžio ir įrengimo
  • vonios kambario ploto
  • galimos sienų ir grindų vandens izoliacijos
Jei leidžia techninės galimybės, patartina nuotekų šalinimo vamzdyną su reikiamu nuolydžiu ir trapu įrengti nepakylant virš esamų grindų lygio. Taip sutaupysite pinigus bei erdvęDuso kabina vonios kambaryje. Esant mažam vonios kambariui, maudymosi po dušu vietą galima įsirengti ant vonios krašto sumontavus lengvą pertvarėlę. Lengvai nustumiama į šalį ji neužgoš vonios kambario erdvės. Ši problema ypač aktuali butuose, pastatytuose prieš kelias dešimtis metų, kuriuose paprastai trūksta vietos netgi voniai, nekalbant jau apie dušo kabiną. Patartina naudoti vonios kambario erdvę ekonomiškai ir optimaliai. Atsižvelgiant į vietą, galima pasirinkti berėmes sieneles, besidarinėjančias ant lankstų arba stumdomas ant ratukų (rėmines). Jeigu pasirinksite pusiau apvalią ar stačiakampės formos dušo sienutę, kuri neturi jokių horizontalių rėmų, ji optimaliai išnaudos vonios kambario erdvę. Vientiso stiklo varstomos lenktos durys gali atsidarinėti į abi puses. Durys, užvertos į vidų , atlaisvina grindų ir erdvės plotą, kurį sienutė užima tik maudantis po dušu. Tokią lengvą, lakonišką ir labai estetišką dušo sienutę lengva prižiūrėti ir valyti. Jei nuotekų šalinimo vamzdyno su trapu negalite įrengti taip, kad dušo kabina būtų statoma ant grindų, galite ją montuoti ant padėklo. Atkreipkite dėmesį, ar jis montuojamas ant kojelių, ar tvirtinamas be kojelių. Pastaruoju atveju labai svarbu teisingai sumontuoti padėklą, kad jis vėliau neskiltų. Nors kainuos ir brangiau, žymiai komfortiškiau jausitės stovėdami ant marmurinio padėklo. Jei negalite kabinos tvirtinti prie sienos. Jei turite medinį namą, pirtį ar tiesiog norite pastatyti kabiną patalpoje, kurios sienos neizoliuotos nuo vandens, galite pirkti dušo. Tokiu būdu jūs turėsite dušo kabiną su visomis keturiomis sienomis. Jos gali būti ir pusapvalės, ir keturkampės.