Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams

Patarimai, kaip prižiūrėti odinius baldus

Odiniai baldai daugelio mėgstami. Natūrali oda yra graži ir patvari medžiaga, kuri bėgant laikui tampa dar vertingesnė. Oda suteikia komforto tiek karštuoju, tiek šaltuoju metų laiku, nes turi savybę išgarinti drėgmę ir yra lanksti. Be to oda tarsi apglėbia, tobulai prisitaikydama prie kūno formų. Odiniai baldai tinka tiek moderniame, tiek klasikiniame interjere, jais sukuriamas prabangos ir kokybės įvaizdis namuose. Tačiau neretai buitį apkartina su šių baldų priežiūra susijusiosleather_modern_sectional problemos. Kaip prižiūrėti tokius baldus, kad jie gražiai atrodytų ir ilgai tarnautų? Štai keletas patarimų:
  • Įsigijus odinę sofą rekomenduojama atidžiai perskaityti instrukciją ir jos laikytis. Ypatingą dėmesį reikėtų atkreipti į įsigyto produkto odos rūšį (dirbtinė ar natūrali) ir jos priežiūros ypatumus. Instrukcijoje nurodoma, kaip prižiūrėti kiekvienos rūšies apmušalus.
  • Odinių baldų jokiu būdu nestatykite arti šalia karščio šaltinio, pavyzdžiui, židinio. Ilgainiui, nuo karščio poveikio, oda gali imti ir sutrūkinėti.
  • Taip pat odiniams baldams kenkia ir tiesioginė saulės spindulių šviesa, nes oda gali išblukti.
  • Jei ką nors išpylėte ant odinio baldo, tuojau pat nuvalykite drėgnu skudurėliu ir tai vietai leiskite išdžiūti. Jei liko dėmė, ją galima patrinti drėgna servetėle, sudrėkinta silpname muilo tirpale, o vėliau išdžiovinti sausu vilnoniu audiniu.
  • Norėdami baldus ilgai išlaikyti kaip naujus, naudokite specialias valymo priemones, skirtas odinių baldų priežiūrai. Jokiu būdu odos valymui nenaudokite agresyvių substancijų - dėmių valiklių, valančių tirpiklių, baldų lako, terpentino, tepalų, abrazyvinių valiklių, cheminių tirpiklių.
  • Odai reikia normalaus drėgmės kiekio ore. Ją reiktų reguliariai nušluostyti minkštu drėgnu audiniu.
  • Odinius baldus reiktų reguliariai nusiurbti dulkių siurbliu - taip bus išvalytos odos poros.
  • Naudodami apdangalus, pledus ir pan. atminkite, kad dažanti tekstilė ant odos gali palikti dėmes.
Laikydamiesi šių, gana paprastų, taisyklių ilgai išlaikysite odinius baldus kaip naujus ir galėsite mėgautis jų teikiamu komfortu bei kitais privalumais.